Hoppa till huvudinnehållet

Nu lanseras årets julkalender i Åmål

Publicerad:
Jürgen Picha och Ulrika Abrahamsson presenterade årets julkalender.
Jürgen Picha och Ulrika Abrahamsson presenterade årets julkalender. Foto: Sofie Borg

Den 1 november släpps 2018 års upplaga av Åmåls julkalender. I år är det flera nya företag och föreningar som kommer att vänta in julen med Åmålsborna.

Åmåls julkalender är inne på femte året och har blivit något av en tradition. Torsdag den 1 november, under tjejkvällen i Åmål, släpps årets upplaga.

Julkalendern fungerar som en vanlig julkalender, men bakom varje lucka döljer sig en aktivitet som ett företag eller någon annan organisation i Åmål anordnar på det specifika datumet. Evenemanget är väldigt populärt, även bland arrangörer, och luckorna brukar ta slut fort.

– Vi skickar ut en anmälningsfråga och sedan är det först till kvarn, säger Jürgen Picha, ägare till Åmåls bokhandel som också gör julkalendern. Det brukar vara huggsexa om platserna.

– Det är roligt, för det brukar alltid vara någon ny som är med varje år, säger Ulrika Abrahamsson, centrumutvecklare i Åmåls kommun.

I år är bland annat Harrys, 4 shape, Fairtrade City och Larssons Gårdsbutik i Ånimskog med i kalendern.

– Det är roligt att få in några från Ånimskog, säger Ulrika Abrahamsson. Vi har sagt att det inte behöver vara i stadskärnan.

Annica Hedborg har som vanligt gjort illustrationen på kalendern och i år speglar bilden jubileumsåret.

– Dekorationerna i julgranen är från jubileumsåret, säger Ulrika Abrahamsson. Och så är det Vågmästargården i bakgrunden, det är en av Åmåls äldsta byggnader.

Aktiviteterna kommer i mesta möjliga mån att vara förlagda till lunch eller efter klockan fem på eftermiddagen så att så många som möjligt kan delta.

– Julkalendern har egentligen tre syften, säger Ulrika Abrahamsson. Att folk ska handla på hemmaplan, att det ska hända något roligt under julen och att pengarna från försäljningen ska gå till välgörenhet.

Alla intäkter går till musikhjälpen som i år har funktionsnedsättningar i fokus.

Artikeltaggar

Åmåls Bok & PappershandelÅmåls kommunÅnimskogFairtrade CityHarrysJulLarssons GårdsbutikNyheter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.