Hoppa till huvudinnehållet

Rekordutbud på Not Quites semmelkafé

Publicerad:
Omkring 1 000 semlor väntas gå åt under helgens semmelkafé i Fengersfors. Bröderna Michael Arvidsson och Anders Arvidsson passade på att prova olika smaker 2017.
Omkring 1 000 semlor väntas gå åt under helgens semmelkafé i Fengersfors. Bröderna Michael Arvidsson och Anders Arvidsson passade på att prova olika smaker 2017. Foto: Fredrik Tacacho

Under lördagen och söndagen anordnas semmelkafé på Not Quité i Fengersfors. Besökarna kommer ha fler sorter än någonsin tidigare att välja mellan.

– Vi kommer att köra samma vinnande koncept som vanligt, säger Sandra Ottosson, delägare till bageriet Brukets godaste, som håller i trådarna under semmelkaféet.

Mer än bara klassiker

Menyn består inte bara av traditionella grädd- och mandelmassesemlor, utan också en rad mer spännande bakverkskusiner. Eller vad sägs om dinkelcroissantsemlor, klassiska grädd- och mandelmassesemlor, lemoncurdsemlor, lakritssemlor, chokladsemlor, hallonsemlor och äppelsemlor?

– Vi har fler sorter än någonsin, säger Sandra Ottosson.

Vanligtvis brukar det serveras åtminstone en ny sort varje år, men inte den här gången. Nu är det storleken på utbudet som är grejen.

– Nyheterna brukar bli så bra att det är svårt att ta bort dem, förklarar bageriägaren.

Omkring 1 000 går åt

Semmelkaféer har varit en tradition på Not Quite i över ett decennium nu och uppskattningen från besökarna är alltid lika stor. Totalt brukar det säljas omkring 1 000 semlor under kaféhelgerna.

– Vi håller på att ladda för fullt nu inför vad som komma skall, säger Sandra Ottosson.

Artikeltaggar

BagerierFengersforsMeraSemla

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.