Hoppa till huvudinnehållet

Berättelser ur Selma Lagerlöfs dagböcker

Publicerad:
Skådespelerskorna Carina Ekman och Eva-Mi Tapper.
Skådespelerskorna Carina Ekman och Eva-Mi Tapper. Foto: Pressbild

På söndag är det dags för den andra föreställningen i Stadshotellets koncept afternoontea och teater. Publiken får lyssna på när Lagårdsanna berättar om sig och sitt liv på Mårbacka, när Selma Lagerlöf kommer på besök.

En berättarföreställning om Selma Lagerlöf och hennes piga Lagårdsanna visas på Stadshotellets festvåning. Sorg och allvar blandas med komik och musik.

Texter är skrivna av Selma Lagerlöf och Margareta Skantze. Lagårdsanna spelas av Eva-Mi Tapper och Selma Lagerlöf spelas av Carina Ekman, två kända värmländska skådespelare.

Lagårdsanna berättar om sig och sitt liv på Mårbacka när Selma Lagerlöf själv kommer på besök. Publiken får lyssna till berättelser ur Selmas dagböcker och delar av monologen "Selmas samlade vrede".

Lagårdsanna var piga på Mårbacka. Selma Lagerlöf var mån om Anna och i sitt testamente såg hon till att det blev sörjt för henne.

Berättelserna är hämtade ur "Mårbacka" och "Ett barns memoarer" – Selmas självbiografiska men även mytiska böcker.

Lagårdsanna kan många historier som hon har hört sin matmor berätta och några av dessa berättar hon vidare, till exempel "De sjutton katterna", "Näcken" och "Balklänningen".

Serien med föreställningar är ett samarbete mellan Stadshotellet och Åmåls Riksteaterförening.

Artikeltaggar

Nöje/KulturSelma Lagerlöf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.