Hoppa till huvudinnehållet

Nytt SM-guld för Åmåls okända Greklandsproffs

Publicerad:
Under SM i Eskilstuna tog Åmålstjejen Michaela Karlsson (vänster) och Christina Källberg hem guldet i damdubbel.
Under SM i Eskilstuna tog Åmålstjejen Michaela Karlsson (vänster) och Christina Källberg hem guldet i damdubbel. Foto: Irving Karlsson

Hon spelar i högsta serien i både Sverige och Grekland och är numera dubbel svensk mästare i bordtennis. I helgens SM i Eskilstuna tog Åmålstjejen Michaela Karlsson sitt andra guld – den här gången i damdubbel tillsammans med supertalangen Christina Källberg.

– Jag hade väldigt roligt, säger Michaela Karlsson.

Idag bor Åmålsbördiga Michaela Karlsson, 25, i Halmstad men spelar bordtennis för Team Mälarenergi i Elitserien. Karriären började i Hagens AIK och fortsatte i Ärtemarks IF med bland annat SM-slutspel i lag och flera guld i ungdoms-SM och varit med i juniorlandslaget. Hon har sedan tidigare ett SM-guld i mixeddubbel tillsammans med Pär Gerell, och tog i helgen ett nytt SM-guld, den här gången i damdubbel.

– Det kändes väldigt bra. Allting satt på plats och jag hade väldigt roligt. Mitt och lagkompisens spel stämde bra och det gjorde att vi kunde vinna, säger Michaela Karlsson.

Efter en jämn semifinal mot det rutinerade dubbelparet Jennifer Jonsson och Linda Bergström väntade finalen mot Rebecca Tveit Muskantor och Caroline Tanska. Där kunde lag Karlsson och Källberg vinna enkelt med 3-1.

– Finalen gick faktiskt ganska lätt. Finalparet var lite av en skräll då de slog ut fjolårets vinnare i en tuff semifinal. Men jag är glad att det blev som det blev, säger Michaela Karlsson.

“Vi går för guld”

Efter flertalet SM-guld på juniorsidan har Michaela Karlsson nu två guld även som senior.

– Jag är jätteglad, nu har jag två guld som väger lika tungt, säger hon.

I Elitserien är klubblaget Team Mälarenergi i slutskedet av säsongen och med fyra matcher kvar ligger laget på tredjeplats i grundserien. Efter tre brons i rad är hon och laget fast beslutna att spräcka den sviten.

– Vi går för guld och vi har en bra chans, tycker jag. Vi har fått en väldigt duktig kinesiska i laget som kan slå vem som helst i serien. Dessutom har min partner Christina Källberg visat otroligt fin form. Hon spelar just nu U21-EM och är uttagen till VM i Budapest, säger Michaela Karlsson.

Parallellt med Elitserien spelar hon också i den grekiska högstaligan med Olympiakos andralag.

– Det är mitt första år där. Vi är ett ungt lag som slåss för att hålla oss kvar i en stark liga. Det är lärorikt men tufft, säger Michaela.

Vill bli tränare

Trots att Michaela Karlsson spelar i högsta serien i två länder ligger ambitionerna om en karriär vid sidan av, snarare än vid pingisbordet.

– Jag siktar på att påbörja en tränarkarriär. Jag utbildar mig just nu på högskolan i Halmstad inom idrottspsykologi. Jag jobbar dessutom som huvudtränare för Laholms BTK Serve och har tränaruppdrag med landslaget, säger hon.

Artikeltaggar

Bordtennis

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.