Hoppa till huvudinnehållet

Johanna trippel etta i Halland

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Johanna Källvik Leufvén vann tre tävlingar på tre dagar.
Johanna Källvik Leufvén vann tre tävlingar på tre dagar. Foto: Fredrik Tacacho

Under påsken blev det flera framskjutna placeringar för Åmåls OK:s orienterare på tävlingar runt om i landet, men bäst gick det för Johanna Källvik Leufvén som tog tre segrar på lika många dagar.

Johanna Källvik Leufvéns påsksuccé i de halländska skogarna började på långfredagen när hon vann Friskusträffen i Varberg. På påskafton blev det seger i Nackheträffen och på annandagen vann hon Snötrampen i Kungsbacka. Även pappa Per Källvik vann i klassen H50 under lördagens tävling.

I Västergötland arrangerades Five O-orienteringen med fem orienteringstävlingar på fem dagar. Där imponerade Albin Skott med en sammanlagd tredjeplats i den tuffa H14-klassen. På torsdagens Häxjakten i Trollhättan så blev Tomas Carlsson bäste Åmålslöpare med en andraplats. På fredagens tävling, den så kallade kortfredagen, så blev det ännu bättre resultat för Åmålslöparna. Emelie Hellström blev tvåa i D12, Lena Axelsson fyra i Ö3, Tomas Carlsson femma i Ö8, Oscar Ahlstedt sexa i H10, Saga Källstrand sexa i D14 och Albin Skott sjua i H14.

På lördagen var det dags för den klassiska Öjetrampen i Främmestad. Där lyckades Jonna Åhl bäst med en tredjeplats i D10.

Flera pallplaceringar

På söndagen var dags för den klassiska Bohuslunken i Uddevalla. Där blev det segrar genom Erika Jensen i Öppen 4, Eira Olsson i D10 och Oskar Olsson i U2. Det blev också andraplatser av Klara Pettersson i Ö4 och Alva Olsson i D12. På fjärde plats kom Jonna Åhl i D10, Albin Skott i H14 och Eric Åhl i H12. Femma blev både Maria Ericson i D60 och Jörgen Åhl i H45.

Det var också en tävling i Degerfors på söndagen och där blev Emma Hellström tvåa i D10 och Emelie Hellström blev trea i D12.

På måndagen avslutades påsktävlingarna med Vikingaträffen i Trollhättan. Här gjorde Albin Skott en riktigt bra insats i jaktstarten och slutade på en tredjeplats i H14. Bra sprang även Pontus Nilsson som slutade på åttonde plats i H12 klassen.

Artikeltaggar

Alva OlssonEira OlssonJohanna Källvik LeufvénKlara PetterssonOrienteringPer Källvik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.