Proffs och amatörer körde Brudfjällsracet

Publicerad:
Lars-Åke Jansson var en av cyklisterna från Åmåls Cykelamatörer. Foto: Mikael Skantz

I helgen avgjordes den åttonde upplagan av cykeltävlingen Brudfjällsracet, med start och mål i centrala Mellerud. På startlinjen stod både elitcyklister och motionärer som tillsammans trampade längs kuperade vägar genom Dalsland.

När cykeltävlingen Brudfjällsracet avgjordes i helgen var det med 219 startande – både elitcyklister och motionärer som kanske snarare var ute efter vackra vyer.

Det 116 kilometer långa loppet, eller 47 kilometer för den som vill, går mellan Mellerud och Dals Långed, längs Vackra byars väg, över Brudfjället och akvedukten i Håverud.

– Omgivningen är helt fantastisk. Ett bra sätt att marknadsföra Dalsland på, menar tävlingsarrangören Oluf Skoogh.

På herrsidan över 116 kilometer var norrmannen Stian Mjölneröd-Lie från Hytera Road Team snabbast med 2.58,44, en hundradel snabbare än Pär Bäcker, Mattila IK, och knappa sekunden snabbare än Anders “Höna” Johansson, CK Wänershof. Från Åmåls Cykelamatörer körde Olle Andersson på plats 83 och Lars-Åke Jansson på plats 95. Niclas Dalstrand från Fengersfors IK körde i mål på 112:e plats.

  • Olle Andersson, Åmåls CA.
    Olle Andersson, Åmåls CA. Foto: Mikael Skantz
  •  Erik Engtorp, Åmåls CA.
    Erik Engtorp, Åmåls CA. Foto: Mikael Skantz

I 47-kilometersloppet var norrmannen Joachim Pettersen från Stages Cycling snabbast före Mellerudscyklisten Hugo Porath, tävlande för Tramp Dalsland. Trea var Paal Mathisen från Team Stages.

Bland damerna var CK Wänershof-cyklisten Magdalena Göransson snabbast. Klubbkamraten Alexandra Ekman kom i mål 14 sekunder efter och trea var Petra Widegren, Swesport. Över 47 kilometer vann Cecilia Wilson, Strokeride CK, före Jessica Andersson och Monica Andersson från Åmåls Cykelamatörer.

– Det är kul att det kommer hit både elitcyklister och motionärer som cyklar tillsammans, det är charmen med ett sådant här lopp, säger Oluf Skoogh.

Artikeltaggar

Cykling

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare