Hoppa till huvudinnehållet

Reserapport: varma länder lockar svensken

Publicerad:
Reporter Emma Lindell
Emma Lindell
emma.lindell@vf.se
Många svenskar åker gärna till Grekland.
Många svenskar åker gärna till Grekland. Foto: Halvard Alvik

Sommarsemestern närmar sig och många har redan bokat utlandsresor. Resebolaget Resia har sammanställt vilka resmål som är mest bokade och två nya destinationer har klättrat upp till topp tio.

Grekland och Spanien toppar listan av redan bokade destinationer. Men många väntar fortfarande med att boka sina resor och inväntar de lokala väderrapporterna.

– Midsommar har under tidigare år varit vändpunkten, det ska bli intressant att se när den kommer i år, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Reserapporten visar också att både Danmark och Storbritannien blivit populära resmål. De båda länderna fanns inte med bland topp tio under samma period förra året, men i år finns de med som plats tio respektive nio.

Sommaren 2019

Mest bokade länder

De mest bokade länderna under perioden 1 juni till 31 augusti.

1.Grekland (1)

2.Spanien (2)

3.Kroatien (3)

4.USA (4)

5.Cypern (5)

6.Turkiet (ny)

7.Italien (6)

8.Norge (8)

9.Storbritannien (ny!)

10.Danmark (ny!)

Fotnot: Siffran inom parentes avser förra årets placering vid samma tidpunkt. Listan är en sammanställning av resor som gjorts hos Resia, både online och i butik.

Artikeltaggar

FlygtrafikSemesterSommarTurism

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.