Hoppa till huvudinnehållet

Carl Johansson sjua i Säffle Stadslopp

Publicerad:
Springs Åmåls Carl Johansson blev sjua i Säffle stadslopp.
Springs Åmåls Carl Johansson blev sjua i Säffle stadslopp. Foto: Spring Åmål

Spring Åmål-löparen Carl Johansson blev i helgen sjua i Säffle stadslopp. Han förbättrade dessutom fjolårets tid med nästan tre minuter.

Under helgens folk- och löparfest i Säffle sprang Carl Johansson för LK Spring Åmål och var med bra i starten av Säffle stadslopp som gick från Medborgarhuset.

Banan är en ganska tung sådan med ett parti trappor och en brant stigning i direkt anslutning som brukar få löparna ur rytm. Carl Johansson gjorde trots det ett snabbt första varv med en tid omkring 19,30.

På andra varvet sprang Åmålsklöparen i ett mycket högt tempo men drog på sig en hel del mjölksyra i trappsektionen vid 7,5 kilometer. Han tappade lite fart under de sista 2,5 kilometerna till mål men sprang in på en fin sjundeplats i herrklassen på tiden 41,37. Det var dessutom en rejäl förbättring av fjolårets tid 44,12.

Artikeltaggar

FriidrottSäffle stadsloppSpring Åmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.