"Kral" är klar för Oddevold

Publicerad:
Lennart "Kral" Andersson lämnade Melleruds IF efter bara åtta omgångar. På tisdagen presenterades han som ny huvudtränare för IK Oddevold. Foto: Mattias Modéen

I fredags valde Åmålsbon Lennart “Kral” Andersson att sluta som huvudtränare för Melleruds IF. På tisdagen presenterades han som ny huvudtränare för division 1-klubben IK Oddevold under tisdagskvällen. Det blir hans tredje Uddevallaklubb.

I fjol ledde Åmålsbon Lennart “Kral” Andersson Karlstad BK till serieseger i division 2 norra Götaland, men istället för att följa med laget upp i division 1 tog han över som huvudtränare för division 3-laget Melleruds IF.

Men säsongsinledningen blev inte riktigt som det var tänkt. Åtta omgångar in hade MIF endast en seger och fem inspelade poäng, och återfinns nu i botten av tabellen. I fredags valde “Kral” att lämna sin post som huvudtränare.

– Det var på fel nivå. Jag har vant mig vid en annan miljö så det blev nog en kulturkrock och jag fick aldrig ut energin ur spelarna så jag sa upp mig, säger “Kral” till Bohusläningen om varför han valde att lämna uppdraget.

Senare på tisdagen presenterades Lennart ”Kral” Andersson av klubben som efterträdare till Janne Carlsson som fick sparken i måndags kväll. Han körde även första träningspasset med spelarna.

– Just nu har jag ju fullt upp med att lära mig vad killarna heter, säger "Kral" till Bohusläningen och har en bortamatch mot Åtvidaberg som första mål.

Och målet under resterande delen av säsongen som tränare för ett sargat Oddevold är klar.

– Det är en match i taget nu och målet kan ju inte vara annat än att försöka säkra kontraktet. Det finns potential även om jag inte var det minsta imponerad av det som laget visade upp på söndagen, säger han och fortsätter:

– Det blir en tuff uppgift, men framför allt handlar det om att vi i laget ska sluta oss samman och göra jobbet. Det ska alltid vara blöta tröjor efter träning och match. Närmast handlar det också om att hitta vår fotbollsmässiga identitet, men att vi måste måste skapa fler chanser och göra fler mål är en självklarhet.

Lennart ”Kral” Andersson har tidigare bland annat tränat Brage, Motala, Ljungskile, IFK Uddevalla, Vänersborgs IF och varit assisterande tränare för Sierra Leones landslag.

Artikeltaggar

ÅmålFotbollIK OddevoldLennart "Kral" AnderssonMelleruds IFUddevalla

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare