Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Långvarigt minne av studenten

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Förhoppningsvis låter nästa års studenter bli att fira just med konfetti, skriver signaturen JK.
Förhoppningsvis låter nästa års studenter bli att fira just med konfetti, skriver signaturen JK. Foto: Privat

I förra veckan tog ungdomarna i Åmål studenten. Det firades ordentligt med studentflak och uppskattande hyllningar. De går vidare mot en förhoppningsvis ljusnande framtid, men lämnade något efter sig som kan bli en påminnelse årtionden framöver.

Konfettin i form av små silvriga och guldiga plastremsor som flög ut över allt. Det mesta hamnade på gatorna, på grässlänterna mot Åmålsån, och en hel del hamnade i ån. Där flöt det vidare och ut i Vänern för att där ingå i kretsloppet. Så småningom, om kanske 30 eller 40 år, har det brutits ned till microplast och kan då hamna som föda åt fiskarna. Man vet ännu inte hur stor skada microplasten gör på det marina livet, men att det är skadligt är fastställt.

Borde inte någon ha tänkt till innan man lät plastbitarna flyga iväg? Förhoppningsvis låter nästa års studenter bli att fira just med konfetti!

JK, student 1968

Artikeltaggar

ÅmålInsändareNedskräpningPlastStudenten