Hoppa till huvudinnehållet

Tuppens klubba gick vidare

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Åsa Bodmark till vänster lämnade över presidentklubban till John Christer Bryntes
Åsa Bodmark till vänster lämnade över presidentklubban till John Christer Bryntes Foto: Susanne Korduner

Åsa Bodmark har efter ett år vid posten lämnat över ordförandeklubban i Rotaryklubben Tuppen-Åmål till John Christer Brynteson.

Rotary har en roteringsprincip för ordförandeposten. Så i tisdags när Rotaryklubben Tuppen-Åmål har en after work-kväll på stadshotellet i Åmål, var det även dags för presidentskifte och Åsa Bodmark avgick efter att ha lett klubben i ett år. Ny president är John Christer Brynteson och han ser med spänning fram mot det nya Rotaryåret.

Åsa Bodmark tycker det är en styrka att klubbens aktiva medlemmar har olika bakgrunder och att de kan nätverka tillsammas och hjälpas åt att hjälpa andra människor. På de nya after work-kvällarna är dessutom alla välkomna, inte bara medlemmar.

Hon höll ett tacktal där hon berättade om hur klubben under året skänkt pengar till olika välgörenhetsprojekt både på hemmaplan och utomlands. Just nu samlas pengar in till Shelterbox, en internationell katastrofhjälpsorganisation som arbetar tillsamnans med bland andra Rotary och levererar livsnödvändig materiel till familjer som drabbats av krig eller naturkatastrofer.

Artikeltaggar

FamiljJohn Christer BryntesonRotaryRotaryklubben Tuppen-ÅmålÅmålÅsa Bodmark

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.