Hoppa till huvudinnehållet

Viljan bjöd på glitter och peruker

Publicerad:
Andra akten började häftigt med ”We will rock you” och ”Lick it up” och Dan Nyqvist hade under pausen förvandlats till bandmedlem i Kiss.  De avslutande numren blev i ett lugnare tempo. Här sjunger Marita Brittsdotter ”Sången om frihet” till Anna-Lena Nyströms gitarrkomp.
Andra akten började häftigt med ”We will rock you” och ”Lick it up” och Dan Nyqvist hade under pausen förvandlats till bandmedlem i Kiss. De avslutande numren blev i ett lugnare tempo. Här sjunger Marita Brittsdotter ”Sången om frihet” till Anna-Lena Nyströms gitarrkomp. Foto: Karin Olsson

Viljans dagligverksamhet bjöd in till show på Karlbergsteatern i onsdags med en föreställning som bjöd på allt från ”Varm korv boogie” till ”Lick it up” med Kiss.

Framför en fond föreställande en sommaräng med fjärilar, med en rosa Cadillac på scen, röda elgitarrer, glitter och peruker, bjöd Viljans daglig verksamhet på en musikföreställning med stor variation och mycket mod, glädje och viljekraft.

– Det har varit ett hett önskemål från brukarna själva att få göra teater igen. Det var fyra år sen sist. Varför gör vi inte en föreställning? Ja, varför inte? säger Anna-Lena Nyström, som arbetar på Viljan.

Anna Johansson och Anna-Lena Nyström bjöd tillsammans på en känslosam och fin tolkning av Ted Gärdestads ”Jag vill ha en egen måne”. Linda Örtengren agerade mikrofonassistent.
Anna Johansson och Anna-Lena Nyström bjöd tillsammans på en känslosam och fin tolkning av Ted Gärdestads ”Jag vill ha en egen måne”. Linda Örtengren agerade mikrofonassistent. Foto: Karin Olsson

Totalt har 10–12 personer varit delaktiga på olika sätt – inte bara på scenen, och kafégruppen stod för pausfika. Många timmars arbete ligger bakom, inte minst med att bygga den rosa Cadillac där Daniel Johansson kunde köra in sin permobil för att på ett coolt sätt framföra ”Sommarnatt” i öppningsnumret. Även affisch och biljetter har gjorts av dem själva.

- Vi har haft riktningen ställd i nästan ett år, men satte datumet i mars. Det får ta den tid det tar, så får man knyta ihop när det närmar sig. Man måste vara lyhörd och flexibel utifrån olika behov, och det viktigaste är att ha roligt och trevligt ihop, säger Anna-Lena Nyström.

Med silverglittrig tröja och lila cape intog Anna Karlsson scenen med sång och dans i Lena Philipssons ”Han jobbar i affär”. I bakgrunden syns bland andra Daniel Johansson, Pia Holgers, Anna Johansson, Pia Bruto, Kjell-Åke Sörqvist och Anton Mossberg.
Med silverglittrig tröja och lila cape intog Anna Karlsson scenen med sång och dans i Lena Philipssons ”Han jobbar i affär”. I bakgrunden syns bland andra Daniel Johansson, Pia Holgers, Anna Johansson, Pia Bruto, Kjell-Åke Sörqvist och Anton Mossberg. Foto: Karin Olsson

Showen innehöll nummer från många genrer, med en märkbart rockig och glittrig andra akt. Musiknumren varvades med lokala reklaminslag. Ann-Marie Eriksson sjöng klassikern ”Ett litet rött paket”, Hans Andersson agerade korvgubbe i ”Varm korv boogie”, Dan Nyqvist förvandlades till bandmedlem i Kiss, Anna Karlsson showade loss och Anton Mossberg fick med sig publiken på ett intensivt gympapass i ”Huvud, axlar, knän och tår”.

- Vi har sex stora garderober med peruker och kostymer. Många är inte så framfusiga, men det släpper när de får gå in i en roll, säger Anna-Lena Nyström.

Även Viljans personal fick rocka loss ordentligt i andra akten. Pia Holgers och Pia Bruto med röda gitarrer och hårdrockarperuker tillsammans med Daniel Johansson och Anna Karlsson, som båda hade framträdande roller i föreställningen.
Även Viljans personal fick rocka loss ordentligt i andra akten. Pia Holgers och Pia Bruto med röda gitarrer och hårdrockarperuker tillsammans med Daniel Johansson och Anna Karlsson, som båda hade framträdande roller i föreställningen. Foto: Karin Olsson

Artikeltaggar

KarlbergsteaternLSSMusikteaterNöje/Kultur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.