Hoppa till huvudinnehållet

Studenter samlade efter 50 år

Publicerad:
Här är drygt 80 av Åmåls studenter år 1969 samlade.
Här är drygt 80 av Åmåls studenter år 1969 samlade. Foto: Simon Blanck

Drygt 80 av 1969 års studenter och två av deras lärare samlades nyligen på Stadshotellet i Åmål för att uppmärksamma att det är 50 år sedan de gick ur gymnasiet.

Det här handlar om de sista kullarna på Norrtull och dessutom de första som fick pröva på det nya gymnasiet och kämpa med den nya läroplanen.

Den 24 maj samlades drygt 80 av studenterna 1969 på Stadt för att fira 50-årsjubileet. Det får anses som en god närvaro med tanke på att de cirka 170 eleverna i årskullen numera bor utspritt runt om i Sverige och även utanför landets gränser.

Två inbjudna lärare, Anita Bergstedt och Björn Carlén, var också på plats och bjöd på återblickar från skoltiden.

Det blev livliga samtal kring borden medan maten avnjöts, med många minnen att avhandla. Känslan var dock att det var nyss som de tog studenten.

Musik från tiden

Under firandet bjöd Dan Johansson på sång och musik som var populär under skoltiden, för att skapa rätt stämning. Han framförde även låtar till en musikfrågesport som Solweig Johansson satt samman.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls stadshotellFamiljJubileumStudenten

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.