Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Åmåls kommun tackar nej till statligt stöd

Publicerad:
På dagliga verksamheter bedrivs bland annat konstnärliga aktiviteter, men även andra arbeten utförs. Foto: Göran Persson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Socialstyrelsen har skickat ut en så kallad "skämslista" över vilka kommuner i Sverige som valt att söka respektive inte söka statsbidrag för kommunens habiliteringsverksamhet, en peng som ska hjälpa dem som deltar i dagliga verksamheter.

Vår kommun har, som en av 41 kommuner, medvetet valt att helt att tacka nej till 644 344 kronor i statligt stöd som hjälp och utveckling till habiliteringsverksamheten!

Alltså statliga pengar som hjälper till att göra tillvaron lättare och ljusare för alla personer inom habiliteringen som behöver hjälp och stöd i vardagen.

Berövad möjlighet

Nu är det ju så att alla vet ju vilken bra ekonomi Åmåls kommun har (Obs! Ironi!) så dessa pengar har man inte tyckt sig behöva, eller rättare sagt man berövar medvetet alla personer inom verksamheten möjligheten till ytterligare hjälp och stöd!

Detta är bedrövligt dåligt gjort, helt skandalöst, och jag begär att ansvarigt kommunalråd förklarar varför man valt att tacka nej?

Peter Stenberg (L)

Artikeltaggar

Åmåls kommunÅmåls kommunInsändareLSSPeter StenbergSocialstyrelsenStatsbidrag