Hoppa till huvudinnehållet

Rexcell-vd ansluter till auktionsgodset

Publicerad:
Jonny Andersson är intiativtagare till och konferencier och auktionsutropare på Dalslands kulturauktion. En av kändisarna som ska auktioneras ut är Rexcell-vd:n Stefan Åbom från Mellerud.
Jonny Andersson är intiativtagare till och konferencier och auktionsutropare på Dalslands kulturauktion. En av kändisarna som ska auktioneras ut är Rexcell-vd:n Stefan Åbom från Mellerud. Foto: Pressbild

I helgen hålls Dalslands kulturauktion vid Långeds Folkets hus. Där invigs även Bengtsfors kulturvecka som turnerar runt i kommunen med en rad evenemang på de olika orterna.

Bengtsfors kulturvecka som ambulerar till kommunens olika orter tar avstamp i Dals Långed nu på söndag och föreningar, företag, kommunen och Stenebyskolan har gått samman med aktiviteter runt om i samhället.

Det hela börjar vid Kulturhuset Långeds Folkets hus där kommunalrådet Stig Bertilsson (M) invigningstalar. Bengtsfors musikkår bjuder där också på en historisk vandring i musikform.

Fjärde året

Vid Folkets hus hålls sedan för fjärde året i rad välgörenhetsarrangemanget Dalslands kulturauktion under ledning av Jonny Andersson. Stig Bertilsson hör själv till auktionsgodset i kändisauktionen, liksom riksdagsledamoten Elin Segerlind (V). Till dem har även Stefan Åbom från Mellerud anslutit, vd för Rexcell tissue & airlaid AB.

Insamlingen på kulturauktionen går till organisationen Läkare utan gränser.

Förutom budgivningen på kändisarna är det även vanlig auktion, där företag i Bengtsfors och Dals Eds kommuner har varit med och skänkt saker, och Andreas Bryntesson bjuder på musikunderhållning i from av Creedence-cover.

Efter Långedspremiären den 28 juli fortsätter kulturveckan till Gustavsfors och Vårvik på måndag, Laxarby på tisdag, Torrskog på onsdag, Bäckefors på torsdag, Ödskölt och Billingsfors på fredag, Bengtsfors lördag den 3 augusti, innan veckan avslutas i Steneby, nästa söndag.

Artikeltaggar

Dals LångedDalslands kulturauktionElin SegerlindJonny AnderssonKulturveckan i SunneNyheterSommarStefan ÅbomStig Bertilsson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.