Hoppa till huvudinnehållet

Eira totalsegrare i O-ringen: “Det är stort”

Publicerad:
Foto: Åmåls OK

Fem dagar i de östgötska skogarna resulterade i sex etappsegrar och en totalsegrare i Eira Olsson för Åmåls OK.

– Det är stort både för henne och för klubben, det händer inte så ofta, säger Per Källvik.

Med ett facit på sex etappsegrar, två för Ivar Kahra i MTBO, två för Eira Olsson i D10, en för Alva Olsson i D12 och en för Per Källvik i H50 Kort-1, samt en totalsegrare i Eira Olsson, var årets O-ringen en lyckad tävling på alla sätt för Åmåls OK. Speciellt med tanke på förutsättningarna.

– Det har varit jobbigt i värmen och mest handlat om att klara av det. I lördags var det 30 grader redan på morgonen, säger klubbens ordförande Per Källvik.

Under lördagens femte och sista etapp kunde Eira Olsson säkra totalsegern i D10 med en fjärdeplats. Totalt var hon över tre minuter snabbare än Maja Sveder från Domnarvets GoIF.

– Hon gjorde ett bra lopp även på lördagen. Det är stort både för henne och för klubben. Det händer inte så ofta att vi tar en totalseger i O-Ringen, senast var Johanna (Källvik Leufvén), men det är några år sedan nu. Sedan har vi generellt sett tagit många etappsegrar och det är mycket stort och speciellt för oss alla, säger Per Källvik.

Johanna och Erika kom tillbaka

Även Johanna och Erika Källvik Leufvén stod för starka upphämtningar i elittouren. En sjätteplats i jaktstarten för Erika och en åttondeplats för Johanna resulterade i att tvillingsystrarna slutade fyra (Johanna) och femma (Erika) – fyra sekunder ifrån varandra.

– Det är helt ofattbart. Efter fyra timmar i skogen är de så här jämna. De var båda jättenöjda med placeringarna med tanke på förutsättningarna. Det är många JVM-löpare i den här klassen men det fanns en liten chans att de skulle kunna klättra och de tog den, säger en stolt pappa.

För Per Källviks egen del blev det en tredjeplats och pallplacering i H50 Kort-1.

– Det var inte så mycket att göra egentligen, men jag visade att jag hörde hemma där framme, säger han.

Även Jonna Jensen Åhl gjorde en bra tävling och blev tolva i D10-klassen. Ivar Kahra blev slutlig trea i MTBO H12 efter flera etappsegrar och Jörgen Åhl tog en elfteplats i H45 Kort-1. Albin Skott blev 24:a i H13.

– Generellt sett har det varit många fina resultat från klubben, sammanfattar Per Källvik.

Artikeltaggar

Eira OlssonErika Källvik LeufvénJohanna Källvik LeufvénO-ringenOrientering

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.