Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Habiliteringen hade kunnat få 644 000 kronor

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Habiliteringsverksamheten är till för att personer med varaktiga funktionsnedsättningar ska få utveckla sina förmågor och exempelvis öka möjligheten till självständighet och att leva ett aktivt liv.
Habiliteringsverksamheten är till för att personer med varaktiga funktionsnedsättningar ska få utveckla sina förmågor och exempelvis öka möjligheten till självständighet och att leva ett aktivt liv. Foto: Göran Persson

Den 20 juli skrev jag en insändare som ställde frågan till kommunledningen om varför man tackat nej till/missat det möjliga bidraget på dryga 644 000 kronor från Socialstyrelsen som kommunen kunnat söka, för hjälp och stöd till habiliteringsverksamheten...

Föga förvånande, men desto mera nonchalant, är att kommunalrådet fortfarande är mig, men framför allt alla verksamma inom habiliteringen, personal och brukare, svaret skyldigt!

Återigen krävs ett svar på frågan: Varför struntade/missade kommunen denna möjlighet till statliga pengar och mera pengar till habiliteringsverksamheten?

Peter Stenberg (L)

Artikeltaggar

Åmåls kommunÅmåls kommunFunktionshinderInsändareLSSPeter StenbergSocialstyrelsen