Hoppa till huvudinnehållet

På Spåret-vinnare först ut i höst

Publicerad:
År 2011 var Gunnar Wetterberg samhällspolitisk chef på fackliga Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. Foto: MAJA SUSLIN / TT

Historiker, författare, ursprungligen diplomat. Och färsk "På spåret"-vinnare. Gunnar Wetterberg står för Bokdagar i Dalslands första författarkväll i höst, den här gången i Upperud.

Torsdagen den 5 september är det dags för Bokdagar i Dalslands första författarkvällen för hösten, på restaurangen Upperud 9:9 i Upperud. Då kommer den prisade och uppmärksammade författaren Gunnar Wetterberg, som är aktuell med boken ”Träd”, i en timmes lång föreställning.

I boken skildrar han hur, enligt Bokdagars pressmeddelande, "träden vandrat in, markens mysterier, samspelet mellan människan och skogen, skogens kluriga gubbar, de stormrika träpatronerna och skogsägarnas sammanslutningar. Han gräver även i medeltidens sågkvarnar, massaindustrins genombrott och skogens framtid så som kolsänka och oljeparentesens slut."

Är hedersdoktor

Historikern, författaren och den ursprungliga diplomaten Gunnar Wetterberg har tagit emot många utmärkelser. Bland annat fick han Hertig Karls pris för sin biografi om Axel Oxenstierna, och Kunskapspriset år 2008. Dessutom är han hedersdoktor vid humanistiska fakulteten vid Lunds universitet sedan 2009, och är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Inte minst är Gunnar Wetterberg nykrönad vinnare av SVT-programmet "På spåret" tillsammans med Parisa Amiri. Han är även en av experterna i "Fråga Lund".

Artikeltaggar

Bokdagar i DalslandFörfattareGunnar WetterbergLitteraturPå spåretUpperud

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.