Hoppa till huvudinnehållet

Stella Palm bjuder in till drömmar

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@nwt.se
Stella Palm, uppvuxen i Tösse, har vernissage för sin utställning "Till minne av ett bleknat Svalbardshav" på Not Quite lördag 17 augusti.
Stella Palm, uppvuxen i Tösse, har vernissage för sin utställning "Till minne av ett bleknat Svalbardshav" på Not Quite lördag 17 augusti. Foto: Funny Livdotter

”Hur kan en relation till en plats jag aldrig varit på se ut?” Det reflekterar Stella Palm från Tösse över i sin utställning som har vernissage på Not Quite i Fengersfors på lördag.

Den 17 augusti är det premiär för en ny utställning hos Not Quite på gamla bruket i Fengersfors. Då är det 25-åriga Stella Palm som har vernissage för ”Till minne av ett bleknat Svalbardhav” i sina hemmatrakter.

– Den består av många olika material och tekniker. Det är saker jag har hittat på loppis, souvenirer, funna objekt, saker som jag har hantverkat… Det är även text och ljudverk. Det är en konstellation med en massa olika element, säger Stella Palm.

Temat för utställningen, som pågår fram till den 8 september, är drömmar och att drömma om platser.

– Den handlar om att närma sig platserna utan att resa dit. Det kan vara platser i drömmar och i verkligheten. Man rör sig i spår av en tankegång, en fragmentarisk bild av den här platsen.

Temat för utställningen är drömmar, och att drömma om platser.
Temat för utställningen är drömmar, och att drömma om platser. Foto: Stella Palm

Rutinerad konstnär

Konstnären Stella Palm, som är uppvuxen i Tösse, har hunnit med mycket under sina 25 år. Bakom sig har hon flera utbildningar inom estetik och studerar nu på bachelorprogrammet på Kunstakademiet i Bergen.

Dessutom har hon ställt ut sina verk i många sammanhang, som på vårsalongen på Liljevalchs konsthall i Stockholm och i Teatergalleriet i Kalmar. I vinter ska hon ställa ut på finländska Hanaholmen.

– I grunden är jag poet. Jag är intresserad av språk, både synliga och osynliga. Jag ser det som ett samlande av föremål och ord, det är ett berättande och ett hantverk, förklarar hon.

"Hamnar i en sökande position"

Stella Palm är förväntansfull inför premiärdagen på Not Quite, där hon har ställt ut tidigare.

– Det är alltid väldigt spännande att få visa upp sina verk. Det är kul att få visa upp i ett rum som man har en tydlig relation till.

Hon ser också fram emot att besökarna får ta del av berättelsen och letandet.

– Man hamnar i en sökande position, avslutar hon, säger hon.

På utställningen visar Stella Palm upp verk som hon bland annat har tillverkat, hittat på loppis, köpt som souvenirer och funnit.
På utställningen visar Stella Palm upp verk som hon bland annat har tillverkat, hittat på loppis, köpt som souvenirer och funnit. Foto: Stella Palm

Artikeltaggar

FengersforsKonstNot QuiteStella PalmVernissager

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.