Hoppa till huvudinnehållet

Melodifestivalvinnare gästar missionshuset

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Simon Ådahl vid ett besök i Mölltorps missionskyrka mellan Tibro och Karlsborg 2017.
Simon Ådahl vid ett besök i Mölltorps missionskyrka mellan Tibro och Karlsborg 2017. Foto: Lennart Strömberg

Vinnare av Melodifestivalen kommer han alltid att vara, men när Simon Ådahl de senaste tolv åren har rest Sverige runt är det framför allt som andlig sångare och evangelist. På lördag kommer han till Låbyns missionshus.

Det var 1990 som den kristna brödrapopgruppen Edin-Ådahl vann den svenska melodifestivalen med "Som en vind" och sedan slutade på plats 16 i Eurovisionsschlagerfestivalsfinalen i Zagreb.

Men när författaren, artisten och evangelisten Simon Ådahl nuförtiden turnerar i landets kyrkor och besöker församlingar, så är det inte i första hand konserter det är frågan om, utan snarare musikaliskt kryddade förkunnelser, där han blandar sång och tal.

På lördag gästar han Låbyns missionshus i Mo.

Enligt programmet kommer Simon Ådahl att berätta om "de andliga gåvorna och vad som sker när dessa används i vardagslivet". Han vill med berättelser och vittnesbörd om Guds nåd, om Jesus och om den helige andes inverkan inspirera andra kristna. Förutom sitt evangeliska turnerande har Simon Ådahl skrivit flera böcker.

Simon Ådahl har en lång musikalisk karriär. Gruppen Edin-Ådahl, med Lasse Edin, Bertil Edin, Simon Ådahl och Frank Ådahl, var verksam i 16 år och gav ut mycket kristen musik i olika genrer, men bröt upp 1994.

Simon Ådahl var med i melodifestivalen även 1995, har gjort en rad skivor tillsammans med sin bror Frank under namnet Ådahls, spelat i fler band, men också släppt soloalbumen "Larm", 2010, "Big bang, "2013" och ”En välsignad man", 2017.

Haft fler besök

Låbyns missionshus är ett anrikt hus, som började byggas 1891. Det drivs av en lokal förening som har engagerat sig för att rädda byggnaden och verksamheten. Tidigare har exempelvis gruppen Cross Heart från Töcksfors och Östervallskog varit på besök.

– Vi försöker få missionshuset att leva upp och inte stå och förfalla som så många andra missionhus, säger Christina Blanck från Låbyns missionshus vänner.

Artikeltaggar

Christina BlanckLåbynLåbyns missionshus vännerMoNyheterSimon Ådahl

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.