Hoppa till huvudinnehållet

Klurig bana när O-ligan kom till Åmål

Publicerad:
Simon Skott var snabbast i mål av alla i H10.
Simon Skott var snabbast i mål av alla i H10. Foto: Ove Rydh

Under onsdagen avgjordes den tredje deltävlingen av O-ligan i Rösskogen i Åmål. Då visade Åmåls OK framfötterna och dominerade både sett till resultat och deltagande.

O-ligan är en ungdomstävling i orientering där Dalslandsklubbarna gör upp i fem deltävlingar. Den första avgjordes i Ed, den andra i Bengtsfors, den tredje i Högsäter. Den fjärde avgjordes under onsdagskvällen i Rösskogen i Åmål.

– Det var en ganska klurig bana med mycket kontroller. Och vi hade tur med vädret för det slutade regna och åska en stund innan tävlingen. Sedan sprack det upp och blev kanonväder, säger tävlingsledare Tomas Carlsson.

Både sett till resultaten och deltagandet var det tydlig Åmåls OK-dominans, med segrar i sex av klasserna: Alva Olsson i D14, Albin Skott i H14, Elsa Reuter i D12, Eric Åhl i H12, Eira Olsson i D10 och Simon Skott i H10.

Åmåls OK tog även åtta stycken andraplatser: Linnea Axelsson i D16, David Hermansson i H16, Saga Källstrand i D14, Alice Källstrand i D12, Arvid Eriksson i H12, Jonna Åhl i D10, Stefan Gunnarsson i Extra kort och Per Källvik i Extra lång.

Den femte och sista deltävlingen avgörs under nästa helg i Kroppefjäll.

Artikeltaggar

Alva OlssonÅmåls OKEira OlssonOrienteringPer KällvikRösskogenStefan Gunnarsson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.