Hoppa till huvudinnehållet

Hagenrundan förnyas – får ny terrängsträckning

Publicerad:
Conny Wass vann Hagenrundan 2018 och tilldelades en vandringspokal.
Conny Wass vann Hagenrundan 2018 och tilldelades en vandringspokal. Foto: Sofie Borg

Nästa söndag avgörs den 38:e upplagan av Hagenrundan. Nytt för i år är att den långa 14,9 kilometer långa banan tas bort och ersätts med en ny milsträcka med inslag av terräng.

– Vi hoppas att det ska få saker att hända, säger medarrangörerna Marianne Payne och Jan Hagelbrand.

Inför den stundande 38:e upplagan av motionsloppet Hagenrundan kände arrangören Marianne Payne i Åmåls västra bygdegårdsförening att det var dags för något nytt. Därför beslutades att den långa 14,9 kilometer långa banan skulle tals bort, då det ofta var få som tog sig an den.

– Det var tre eller fyra som sprang den i fjol, säger hon.

Istället kan deltagarna välja att springa den nya milen, som efter två och en halv kilometer på asfalt fortsätter på grusväg och till viss del i terräng.

– Det blir lite halvtrail och lite terränglöpning. Det har blivit populärare att springa i terräng så därför hoppas vi att det ska få saker att hända, säger Marianne Payne och medarrangören Jan Hagelbrand håller med.

– I slutet av 90-talet hade vi som flest deltagare men sedan dess har det minskat, säger han.

Artikeltaggar

Åmåls kommunFriidrottHagenberg – Åmåls västra bygdegårdsföreningHagenrundanJakobsbynJan HagelbrandLöpningMarianne Payne

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.