Hoppa till huvudinnehållet

Kramgo nalle tog emot barnen

Publicerad:
Karin Olsson
redaktion@provinstidningen.se
På Barnens Dag i Tösse var en viss nalle en populär gäst. Men på denna bild är det en annan lite mindre nalle som också dök upp på besök.
På Barnens Dag i Tösse var en viss nalle en populär gäst. Men på denna bild är det en annan lite mindre nalle som också dök upp på besök. Foto: Karin Olsson

På Tössestugan tillägnades barnen söndag 1 september en egen programpunkt i den pågående Landsbygdsveckan. Under Barnens dag erbjöds det bland annat målning, våfflor och en kramgo nalle.

Tössestugan var för dagen prydd med ballonger och under ett par timmar bjöds det på aktiviteter och godsaker till alla barn som ville vara med. Arrangemanget med Barnens dag var en av de programpunkter som ingår i Landsbygdsveckan i Åmål och pågick både ute i lekparken och inne i restaurangen.

Två lekledare

Lekledare var Liza Karlsson och Emma Fredriksson.

– Jag har varit nalle. Det var varmt! säger Liza Karlsson med ett leende.

Liza Karlsson var en av lekledarna på Tössestugan och blev i rollen som kramgo nalle även fint avporträtterad av alla barn som deltog i aktiviteterna.
Liza Karlsson var en av lekledarna på Tössestugan och blev i rollen som kramgo nalle även fint avporträtterad av alla barn som deltog i aktiviteterna. Foto: Karin Olsson

Hon visar upp några av de målningar som gjorts. Barnen fick under evenemanget dansa, leka, måla, dricka saft och äta våfflor och godis.

Sammanlagt 15 till 20 barn mellan två och sju år deltog under de två timmar som Barnens dag pågick. Som mest var det cirka åtta till tio barn samtidigt.

Kramas populärt

– Vi lekte ”dansa-pausa” och lite andra lekar och alla barn tog chansen att måla av nallen. Men mest av allt ville de krama den. Oj, oj vad vi har kramats idag! berättar Liza Karlsson, som när hon inte ikläder sig rollen som nalle jobbar inne på restaurangen.

Minelle Samuelsson, 2 år, och Wilmer Carlson, 7 år, kramade om nallen.
Minelle Samuelsson, 2 år, och Wilmer Carlson, 7 år, kramade om nallen. Foto: Patricia Carlson

Artikeltaggar

Barnens dagLandsbygdsveckanNyheterTydjeTössestugan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.