Kyrkor renoveras för 20 miljoner

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nästa år får Karlstads stift 20 miljoner kronor för vård och underhåll av stiftets kyrkor. Pengarna ska räcka till 42 olika projekt i Värmland och Dalsland.

Det är staten som inom ramen för den kyrkoantikvariska ersättningen 2020 delar ut 460 miljoner för underhåll av landets kyrkor.

De 20 miljoner kronor som tilldelas Karlstads stift kommer bland annat att användas till omläggning och skiffer- och plåttak, tjärning av spån på fasader och tak samt fönster- och fasadunderhåll.

Störst ersättning utgår till omläggning av koppartaket på Degerfors kyrka, en invändig renovering av Nors kyrka, fortsatt renovering av de stora gjutjärnsfönstren på Kristinehamns kyrka, renovering av tornet på Kroppa kyrka samt en ny ventilations- och uppvärmningsanläggning i Åmotfors kyrka.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.