Hoppa till huvudinnehållet

Lätt V4 och omöjlig V5:a på Åmålstravet

Publicerad:
Eirik Höitomt tryckte sig till ledningen på första långsidan med favoriten Harbour Eightysix som sedan var ensam på banan när enda hotet Rapid On Line galopperade när han fick fritt strax innan upploppet.
Eirik Höitomt tryckte sig till ledningen på första långsidan med favoriten Harbour Eightysix som sedan var ensam på banan när enda hotet Rapid On Line galopperade när han fick fritt strax innan upploppet. Foto: Björn Martinsson

När årets sista lunchtrav kördes på Åmålstravet under torsdagen var det favoriterna som dominerade i V4-spelet. I V5:an var det desto mer svårtippat och den ena skrällen efter den andra såg till att det blev utdelning på fyra rätt.

Årets sista lunchtrav kördes i torsdags på Åmålstravet. En tävlingsdag återstår vilken kommer senare i oktober då också championstriden får sitt avgörande. 800 besökare hade sökt sig ut till Mörtebol och det är en bra siffra för ett lunchtravsarrangemang.

På V4-spelet blev det rena favoritparaden och utdelningen noterades till mycket blygsamma 136 kronor.

Carl Johan Jepson inledde med Erik K. som bjöds på ett fint lopp där Axevallahästen avgjorde mot en tapper Thai Explosive där båda noterade 1.13,5a/1 680 meter.

Säkert också för gästande Åbyhästen Uncle Töll som tog över ledningen knappa varvet kvar och hade sedan en säker längd till Jinx’Em.

De två sista V4-avdelngarna gick till Norge och först ut var Olav Mikkelborg med sitt fina sto Xita Lavec. Från start blixtrade hon till ledningen och vann lätt före en bra avslutande Wordfeud.

– Det blev enkelt idag och hon var pigg och fin hela vägen, sade kusken och tränaren Olav Mikkelborg som också är delägare i det femåriga stoet.

Xita Lavec och Olav Mikkelborg blixtrade till och vann lätt före en bra avslutande Wordfeud.
Xita Lavec och Olav Mikkelborg blixtrade till och vann lätt före en bra avslutande Wordfeud. Foto: Björn Martinsson

Eirik Höitomt tryckte sig till ledningen på första långsidan med favoriten Harbour Eightysix som sedan var ensam på banan när enda hotet Rapid On Line galopperade när han fick fritt strax innan upploppet. Judy Sunrise avslutade godkänt till andrapriset.

På V5-spelet skrällde det i parti och minut vilket föranledde utdelning på fyra rätt.

Michael Larsson spårade från start till mål med Fly High Son som endast var streckad på fyra procent. Här var Kjell Magnussons treåriga sto Whitelighttrotter slagen med en nos väl understödd av Mikael J Andersson.

Än större skräll kom i V5-avdelning 2 där Åbyamatören Malin Asklund satte dit 49-oddsaren Misfit Trotter som över upploppet tog ner ledande Let's Go Zon. Misfit Trotter städade rejält i kuponghögen då hon var streckad på en procent.

Misfit Trotter städade rejält i kuponghögen då hon var streckad på en procent.
Misfit Trotter städade rejält i kuponghögen då hon var streckad på en procent. Foto: Björn Martinsson

Tredje blidskäret kom i avdelning 4 då Örebroamatören Andrzej Karasiewicz spårade hela vägen med Classic Nitro. Två procent var förtroendet för denne rysare och redan här var det klart för att det skulle bli utdelning på fyra rätt.

Favorit som höll var norska kallblodet Troll Diva som var helt överlägsen för sin kusk och tränare Ole Johan Östre.

Avslutade V5-spelet och hela dagen gjorde André Eklundh med amatörtränade Explositj som ledde varje meter av loppet och därmed blev Eklundh dagens kusk med en dubbel.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅmålstravetAndré EklundhCarl Johan JepsonMikael J AnderssonTravV4V5

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.