Hoppa till huvudinnehållet

Sju unga hantverkare från Långed får stipendium

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Totalt delas 63 stipendier ut. Merparten av de unga hantverkarna och konsthantverkarna är elever vid är elever vid Konstfack, HDK Göteborg/Steneby eller Carl Malmstenskola vid Linköpings universitet.
Totalt delas 63 stipendier ut. Merparten av de unga hantverkarna och konsthantverkarna är elever vid är elever vid Konstfack, HDK Göteborg/Steneby eller Carl Malmstenskola vid Linköpings universitet. Foto: Tommy Löfgren

Sju hantverkare bosatta i Dals Långed får i år stipendium från Fabrikör J.L. Eklunds hantverksstiftelse för att förkovra sig i sitt yrke.

Vid stipendieutdelningen får i år 63 unga hantverkare och konsthantverkare dela på 1766000 kronor för fortsatta studier.

Bland dessa finns sju personer bosatta i Dals Långed: Emilia Elfvik, textil konsthantverkare; Oskar Gustafsson, möbeldesigner; Helena Pernow, textilkonstnär; Anna Roth, möbeldesigner; Elin Samuelsson, konstnär, Tove Starfelt, textil konsthantverkare; Joel Stennabb Caesar, möbeldesigner.

Stipendierna ska användas för att fördjupa yrkesskickligheten inom de respektive hantverken. Merparten av stipendiaterna är elever vid Konstfack, HDK Göteborg/Steneby eller Carl Malmstenskola vid Linköpings universitet.

Stipendierna möjliggörs av en donation 1939 av före detta målarmästaren J.L. Eklund för att främja yrkesskickligheten och rädda hantverkskulturen. Stiftelsen har nu totalt delat ut närmare 50 miljoner kronor, varav över 30 miljoner kronor sedan år 2000.

Artikeltaggar

Dals LångedHDK-Valand vid StenebySkola och utbildningStipendier

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.