Hoppa till huvudinnehållet

Välbesökt barnloppis: "Klimatsmart sätt att handla"

Publicerad:
Stora salen i Fritidslokalerna blev snabbt full av besökare.
Stora salen i Fritidslokalerna blev snabbt full av besökare. Foto: Karin Hedborg

Som väntat var det många besökare på barnloppisen i Fengersfors i helgen. Arrangörsgruppen räknar inte i dörren, men uppskattar utifrån antalet Swishbetalningar besöksantalet till cirka 500.

Kön ringlade sig lång utanför Fritidslokalerna före öppning och under de första timmarna i lördags var det fullt i stora salen.

Barnloppiset i Fengersfors är ett privat arrangemang, där överskottet från anmälningsavgifterna i år skänks till Barncancerfonden. Ett 20-tal personer har under veckan hjälpt till ideellt.

Loppisen pågick lördag och söndag. Under söndagen var det något färre besökare. Arrangörsgruppen kände också den här gången av konkurrensen från Klassinnebandyn och Säffle marknad, men är i det stora hela nöjda.

Än återstår att räkna ihop pengarna i kassan, och fördela dem till personerna som sålde sakerna. Karin Hedborg från Fengersfors som är en av arrangörerna konstaterar att det den här gången såldes mycket säsongsprylar. Föräldrarna har rustat sig inför vintern med overaller och pulkor.

Arrangörerna själva jobbar utan ersättning. De ser det som en stor bytardag.

– Det är kul. Och det är ett bra, klimatsmart sätt att handla. Det gynnar så många, både de som kan sälja saker de har hemma och de som kan köpa billigt, säger Karin Hedborg.

– Vi är ett gott gäng som gör det tillsammans.

På scenen gick det också att provleka med leksakerna.
På scenen gick det också att provleka med leksakerna. Foto: Karin Hedborg

Artikeltaggar

FengersforsKarin HedborgLoppmarknaderNyheter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.