• idag
  17 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.7 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.8 mm

Husdjuren i centrum

Krönikor
PUBLICERAD:
Kolumnen 1 oktober 2019.

Åmålsföretagarna är rätt nöjda med lokala företagsklimatet. Svenskt Näringslivs senaste mätning pekar på avsevärt ökat förtroende.

För några år sen var kommunen inblandad i några ärenden som var illa skötta. Olust spred sig även utanför de direkt berörda företagen. Det påverkade säkert enkätsvaren då. Nu känns det som både det ena och andra förbättrats. Vilket ger resultat.

Vid fullmäktigemötet var det glest i borgerliga bänkarna. De flesta centerpartister och moderater kunde inte delta på grund av att sammanträdena numera äger rum på dagtid. Men stora frånvaron var absolut ingen protest, betygades. Ledamöterna hade bara sina jobb att sköta. Nåja.

Ett glädjebesked lyste upp sammanträdet. Sen nu alla mänskliga behov i Åmål är tillgodosedda, finns resurser att satsa på våra husdjur. Först ut är stadens hundar. De får en stängslad lekplats för hundrafemtitusen spänn plus årliga kostnader.

Av resonemanget i Päronsalen anar man att även Fengersfors rättvist snart får kommunal hundlekplats. Vid nedlagda skolan?

Men de andra tätorterna då? Rimligt att t.ex. även vi kattägare i Ånimskog får del av kommunala pengarna. Om jag blygsamt får komma med förslag. Ordna ”Strömmingens dag” nere vid Lunneviken. Kan säkert samordnas med ”Vimmans dag”. Enkelt enär strömmingen serveras rå.……Det finns fler husdjur som bör ihågkommas nu när spenderbyxorna är på. Guppy och andra firrar i akvarierna kan behöva få sträcka ut. Förslag: Gädd- och gösfri inhägnad i Mörtebolstjärnet.

För de tämligen anspråkslösa vandrande pinnarna, kan kommunen komma undan riktigt billigt. En mysig liten stig i Örnässkogen räcker långt.

Från för dagen svårt decimerade M och C kom invändningar. Man tyckte att hundklubbarna med visst ekonomiskt stöd av kommunen själva kunde fixa lekplatsen.

Den politiska majoriteten med S i spetsen – med stöd av SD – vann stort efter votering. Men undrar om inte en och annan ledamot ändå kände att vi är ute på gungfly? Å andra sidan är ju hundägarnas stöd viktigt när det drar ihop sig till val.

Som luttrad gaisare letar man efter varje ljuspunkt. Så det gladde när V-ledaren Jonas Sjöstedt i en intervju i tidningen ”Vi” berättade att han håller på Gais. Eftersom det ”verkar vara ett lag utan vinstintresse”.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.