Hoppa till huvudinnehållet

Seniorer får lära sig ramla

Publicerad:
Reporter Mimmi Törnberg
Mimmi Törnberg
mimmi.tornberg@nwt.se
Förra årets seniordag lockade över 100 personer.
Förra årets seniordag lockade över 100 personer. Foto: Ina Sollander

Tisdag den 8 oktober är det dags för Seniordagen i Åmål. En eftermiddag med föreläsningar, utställare och fika. Även om programmet inte blir lika späckat som förra året så bjuds det på en hel del arrangemang. Föreläsare från Apoteket, Närhälsan och Friskvården kommer.

Det är Åmåls kommun, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan som bjuder in till en eftermiddag full med aktiviteter.

– Men vi har i år skalat ner programmet för att få mer tid över till social samvaro. Förra året fick vi kritik för att det var väldigt mycket och det tog vi till oss. Det handlar om att vi ska umgås också. Det är viktigt att man få komma ut och inte blir sittandes hemma, då mår man inte bra, säger Lena Hesselroth, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Ta vara på vardagsmotionen

Platsen är församlingshemmet i Åmål. Fredrik Skärlund, apotekschef, kommer att föreläsa om mediciner. Madelene Andersson från Närhälsan kommer att berätta mer om fallolyckor och hur de kan förhindras. Barbro Karlsson som är hälsokonsulent på Friskvården kommer att prata om vardagsmotion.

– Det gäller att ta vara på vardagsmotionen som är viktigt. Det är bra att gå på gym, absolut. Men det är viktigt att göra sådant som man gör i vardagen, gå istället för bilen, ta trapporna. Det är mycket att tänka på kring de bitarna. Madelene Andersson, som ska prata om fallolyckor kommer också att visa lite övningar, säger Lena Hesselroth.

Förra årets seniordag var välbesökt med över 100 personer som kom.

– Vi håller tummarna för att den blir lika välbesökt i år, säger Lena Hesselroth.

Artikeltaggar

NyheterNärhälsanStudieförbundet VuxenskolanÅmåls församlingshem

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.