Hoppa till huvudinnehållet

Logans hattrick säkrade segern för ÅSK

Publicerad:
Logan Mick sänkte Filipstad med sitt femte, sjätte och sjunde mål för säsongen.
Logan Mick sänkte Filipstad med sitt femte, sjätte och sjunde mål för säsongen. Foto: Mimmi Törnberg

ÅSK mötte Filipstads IF på hemmaplan inför ett hundratal i publiken. Ett lag man mött många gånger förr men haft svårt för de senaste säsongerna, men nu gick det vägen. Sista perioden bjöd på målfest när Åmål fick in pucken vid tre tillfällen. Matchen slutade 5–2 efter att skyttekungen Logan Mick stått för tre av fem mål och assisterade ett ytterligare.

Den första perioden började något sömnigt innan Filipstads Dennis Jansson gav gästerna ledningen efter tredje minuten. Sedan skulle det dröja innan Josef Söderling kvitterade, dryga kvarten in i matchen kom Åmåls första mål med assist från Chris Moquin och Simon Silkehammar. Första perioden slutade 1–1.

I andra perioden vaknade ÅSK:s Logan Mick, som numera tagit över som poängkung, och satte 2–1 efter 7:30. Knappt tio minuter senare kvitterade Filipstad för andra gången när Isak Söderberg målade. Andra perioden slutade således 2–2. I övrigt var andra perioden ganska händelsefattig, förutom målen fick Josef Söderling två minuter för olämpligt uppträdande mot domaren.

Förväntad batalj

Filipstad bjöd på bra motstånd, var på hugget och hade ett vassare spel än hemmalaget i början av matchen.

– Det var ungefär vad vi hade förväntat oss. Vi har haft de här bataljerna med Filipstad under flera år, säger ÅSK-tränaren Thomas Andersson.

Tredje perioden startade med straff för Åmål men Logan Mick lyckades inte förvalta den. Tre minuter senare fick han dock revansch då han gav Åmål ledningen med 3–2 på egen hand. Halvvägs in i perioden assisterade han dessutom Ryan Schwalbe tillsammans med Zachary Doerring, till 4–2. Med knappa minuten kvar av matchen fastställde Logan Mick slutresultatet 5–2 med sitt sjunde mål för säsongen i öppen kasse, assisterad av backen Thomas Mahoney.

– En fantastisk härlig vinst får jag lov att säga. Framförallt så är det skönt att fortsätta på en bra vecka, men vi har inte heller lyckats slå Filipstad på många gånger nu. Så det var också en liten skön grej. Även om vi hamnar i underläge i första perioden så gör vi det vi ska. Robin (Gustavsson) gör en kanonmatch i mål. Logan (Mick) gör givetvis även han en bra insats. Hela laget är ju bra, säger Thomas Andersson.

I och med segern går ÅSK förbi Arvika och upp på en tredjeplats på samma poäng som Hammarö HC. Nästa helg möts ÅSK och Arvika, som halkat ner som femma i tabellen.

– Det är också en tuff match så vi får se, säger Thomas Andersson.

Artikeltaggar

Åmåls ishallIshockeyLogan MickThomas Andersson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.