Svea nätade för Dalsland i Cup Kommunal

Publicerad:
Dalslands F16 med Vikens Svea Rehnberg, Malva Wijk Larsson, Klara Persson, Linnéa Svanström och Elin Forsberg. Foto: Dalslands FF

I helgens gruppspel av distriktslagscuperna Cup Kommunal och Distriktspojkturneringen stod Dalsland för en gedigna insatser mot tufft motstånd. På flicksidan gjorde Svea Rehnberg som hon brukar och målade i seger mot Bohuslän.

Cup Kommunal började på sämsta sätt för Dalslands F16-lag, med förlust 1–10 mot ett starkt Värmland. Bengtsfors Saga Eriksson gjorde Dalslands enda mål. Vikens Malva Wijk Larsson, Klara Persson, Linnéa Svanström och Svea Rehnberg startade. Elin Forsberg kom inte till spel.

Bättre gick det mot Bohuslän. En svängig match som slutade med seger 4–3 för Dalsland. Saga Eriksson gjorde tre av lagets fyra mål, varav det avgörande i minut 90. Svea Rehnberg gjorde det första som betydde 1–1. För Bohuslän gjorde Groheds IF/Ljungskile SK:s Alice Jensen samtliga mål. Även här startade Vikenkvartetten, men ingen Elin Forsberg.

I grupp E stod Värmland som slutliga segrare medan Dalsland blev tvåa och Bohuslän trea. På grund av snöfall i Munkfors spelades de två avslutande matcherna i Karlstad Airdome.

Dalslands P16 med IFK Åmåls Hassan Al Dousari och Vikens Alfred Carlsson, Viktor Karlsson och Basil Al Karawi.
Dalslands P16 med IFK Åmåls Hassan Al Dousari och Vikens Alfred Carlsson, Viktor Karlsson och Basil Al Karawi. Foto: Dalslands FF

På pojksidan heter turneringen Distriktspojkturneringen. Även där inleddes helgen med en tuff förlust mot Värmland. 8–1 slutade matchen och Dalslands enda mål gjordes av Melleruds IF:s Blerim Avdijaj. Hassan Al-Dousari, Alfred Carlsson, Viktor Karlsson, och Basil Al Karawi startade matchen.

I lördagens match mot Bohuslän blev det 1–1. Då nickade Måns Wennerström från Eds FF in Dalslands mål. Gruppen vann Värmland före Bohuslän och Dalsland som blev trea på målskillnad.

Artikeltaggar

Eds FFFotbollHassan Al-DousariKommunal cupMelleruds IFMunkforsSvea Rehnberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare