Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls SK slog serieledaren IFK Munkfors

Publicerad:
Åmåls SK besegrade IFK Munkfors med 6-3 på bortaplan.
Åmåls SK besegrade IFK Munkfors med 6-3 på bortaplan. Foto: Elin Johansson

Åmåls SK avrundade veckan på bästa tänkbara sätt med 6–3-vinst mot topprivalen IFK Munkfors.

– Jag vill ge kredd till hela laget. Alla gjorde sitt arbete jättefint i dag, säger ÅSK:s huvudtränare Thomas Andersson.

Det var ett tvättäkta toppmöte som ägde rum i Hockeytvåan västra B under söndagseftermiddagen när serieledande IFK Munkfors tog emot tabelltvåan Åmåls SK. Värmlänningarna hade visserligen fem poäng mer och galet många fler plusmål att skryta med inför nedsläpp. Men dalslänningarna lät sig inte skrämmas av siffrorna, utan gick för segern och tog den.

– Fantastiskt. Vi gör en jättebra insats och orkar hålla motståndarna på utsidan hela matchen, säger Thomas Andersson, huvudtränare för ÅSK, efter att ha slagit Munkfors med 6–3 på bortais.

Visserligen var det hemmalaget som gjorde matchens första mål, men gästerna hann både kvittera (genom Zachary Doerring) och vända på steken (Thomas Mahoney) innan paus.

– Det var en bra känsla att kunna gå in i med 2–1-ledning, säger Thomas Andersson.

Andra perioden blev en tillknäppt historia. Förutom två utvisningar, en per lag, så producerades bara ett mål, som innebar att resultatet var utjämnat inför avslutningsakten.

Chansen att ge Munkfors en knäpp på näsan, samt revanschera sig lite för 1–9-förlusten senast, verkar framför allt ha triggat Åmåls nordamerikaner. Och då särskilt Logan Mick, som gjorde tre mål under tredje perioden, plus att han svarade för framspelningen till Thomas Mahoneys andra för dagen.

– En speciell seger för oss. Vi saknade flera viktiga spelare men körde hårt hela matchen. De är ett bra lag och välcoachade, men alla i laget steppade upp, säger tremålsskytten och poängligaledaren Logan Mick och fortsätter:

– Det var en skön känsla att få göra tre mål idag, mina kedjekamrater hittade mig ständigt så att jag fick mängder med bra lägen. Vi visste att vår lina skulle få många minuter så vi var redo för utmaningen.

Speglar målfabrikationen matchbilden?

– Nej, det handlade mer om att vi var effektiva när lägena dök upp och tog till vara på dem, säger Thomas Andersson.

Med tre minuter kvar av matchen, när det stod 5–3 till Åmåls SK, plockade IFK Munkfors ut sin målvakt och satte in en extra utespelare för att öka trycket framåt. Taktiken lyckades rent spelmässigt, ÅSK:s för kvällen fenomenale burväktare Robin Gustavsson (45 räddningar totalt) sattes under hårt tryck, men den ende som lyckades näta var nämnde Logan Mick.

– Alla gjorde sitt arbete jättefint i dag, säger Thomas Andersson.

Förutom Mick och Gustavsson vill Andersson även särskilt framhålla två för dagen inkallade juniorspelare: Albin Andersson och Albin Grönqvist.

I och med segern är Åmåls SK nu bara två poäng efter IFK Munkfors.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKIFK MunkforsIshockeyLogan MickRobin GustavssonThomas Andersson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.