Hoppa till huvudinnehållet

Smide, pappersworkshop och ljuskonsert erbjuds på julöppet Not Quite

Publicerad:
Öppna verkstäder med workshoppar och avslutande ljuskonsert med vokalensemble och solister blir det på Not Quite i Fengersfors på lördag.
Öppna verkstäder med workshoppar och avslutande ljuskonsert med vokalensemble och solister blir det på Not Quite i Fengersfors på lördag. Foto: Ove Rydh

Öppna verkstäder med workshoppar i olika tekniker och material står på programmet på Not Quite i Fengersfors på lördag. Dessutom blir det ljuskonsert med Not Quiet vokalensemble och solister.

Sedan något år tillbaka satsar Not Quite i Fengersfors på öppna verkstäder och workshoppar i stället för julmarknad. Lördag 7 december finns det åter möjlighet att röra sig runt bland ateljéer, verkstäder och butiker på det gamla bruksområdet. Bageri och galleri kommer att hålla öppet. Not Quite café och bistro ska enligt plan också vara öppet, men reserverar sig för att eventuellt behöva hålla stängt på grund av sjukdom. Workshoppar är tillgängliga i olika material och tekniker, och hälften av varje deltagaravgift kommer att skänkas till Musikhjälpens insamling.

I Annie Lindgrens verkstad blir det pyssel med julhjärtan till granen. Malin Robertson Harén och Elin Guldåker har i snickeriet en pappersworkshop där det går att tillverka bland annat stjärnor och lyktor. Hos Lise Wichmann Hansen och Christin Andersson i keramikverkstaden kan man göra ljuslyktor av lera. I smedjan hjälper Miklós Fözö de smidesintresserade att göra en enkel ljusstake, marschallhållare eller lykta i stora smedjan, och i Jessica Fleetwoods ateljé finns möjlighet att prova på att smida ett växtstöd eller en krok. Keramikern Cordula B. Morich har sin ateljé öppen för besök och efter avslutad workshop kommer även Malin Robertson Harén tidvis att hålla öppet sin ateljé. I galleriet visas Annika Anderssons utställning "Kroppsligt". Brukets färgbutik, Kneg brukskläder och Stubbglögg är också med i arrangemanget.

Körverk på kvällen

På kvällen blir det ljuskonsert i Oceanhallen med Not Quiet vokalensemble med körledaren och sopranen Elin Andréasson, samt mezzosopranen Katarina Tchaicha Andersson som solister. Vid pianot finns Pelle Östlund. Det bjuds på körverk på svenska, norska, franska, engelska och latin av kompositörer som Edvard Grieg, Halfdan Kjerulf, Händel och Karl Jenkins. Även här går pengar till Musikhjälpen. Det tipsas om att ta med varma kläder och något att sitta på.

Vokalensemblen Not Quiet med solisterna och Elin Andréasson och Katarina Tchaicha Andersson avslutar med konsert i Oceanhallen.
Vokalensemblen Not Quiet med solisterna och Elin Andréasson och Katarina Tchaicha Andersson avslutar med konsert i Oceanhallen. Foto: Malin Robertson Harén
Skulpturen "Hysssch" är en del av Annika Anderssons utställning "Kroppsligt" som visas i galleriet.
Skulpturen "Hysssch" är en del av Annika Anderssons utställning "Kroppsligt" som visas i galleriet. Foto: Malin Robertson Harén

Artikeltaggar

FengersforsHantverkNöje/KulturNot Quiet vokalensembleNot Quite

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.