Hoppa till huvudinnehållet

Tre silvermedaljer till Åmåls GF

Publicerad:
Volto/Salto.
Volto/Salto. Foto: Åmåls GF

I helgens upplaga av Lussegympan i Kristinehamn knep Åmåls Gymnastikförening tre silvermedaljer.

Tävlingen bestod av två deltävlingar i truppgymnastik. I Trampettjakten tävlades det i hopp och i Valfrid tävlades det i friståendedans. Flera hundra gymnaster var i farten under tävlingsdagens olika klasser från många olika klubbar från den mellansvenska regionen.

ÅGF:s yngsta lag Split tävlade i Regionåttan, en klass som bedöms av så kallade tyckare med placering istället för poäng. Elva lag tävlade i denna klass. Split genomförde ett showfristående som dock inte lyckades nå medaljplacering den här gången. Segrande lag blev Bofors GF före Hammarö och Kristinehamns GS. I hopp gick det desto bättre och där tog Split hem silvermedaljerna med Hammarö på bronsplats. Vann gjorde Kristinehamns GS 7.

Split.
Split. Foto: Åmåls GF

Lagen Volto och Salto tävlade i klassen Steg 1, med högre svårighetsnivå och poängbedömning. De tävlade även i grenarna hopp och friståendedans. Salto tog en fin andraplats med sitt fristående i äldreklassen, knappt slagna av Arvika. Karlstad GF blev trea. Volto presterade också ett välsynkat fristående men i den yngre klassen gick medaljerna till Kristinehamn, Arvika och Hammarö. I hopp tävlade ÅGF med en lyckad sammanslagning av lagen Volto och Salto och tog ännu ett silver efter tre varv på trampetten. Segrade gjorde Kristinehamns GS med 12,4 poäng före Åmåls GF Volto/Salto på poängen 11,6.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls GFBofors GFGymnastikKristinehamns GSLussegympan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.