Hoppa till huvudinnehållet

Mahoneys backhand gav tre poäng till ÅSK

Publicerad:
Backen Thomas Mahoney avgjorde med en backhand i den rafflande bortamatchen mot IFK Hallsberg.
Backen Thomas Mahoney avgjorde med en backhand i den rafflande bortamatchen mot IFK Hallsberg. Foto: Johan Lindahl

Trots massivt övertag under stora delar av matchen gjorde ett slarvigt ÅSK det svårt för sig självt borta mot Hallsberg. En svängig historia fick sitt avslut i tredje perioden när Thomas Mahoneys backhand betydde 6–5. Nu går ÅSK på julledighet som vinnare.

Trots fördel i skottstatistiken med hela 22–9 till ÅSK, varav fem minuter i boxplay, stod det "bara" lika efter första perioden, tack vare Matthew Meiers reducering i powerplay och Josef Söderlings kvittering till 2–2 halvvägs in i perioden. Dessutom fick man klara sig utan poängkungen Logan Mick som fick matchstraff för hugg med klubban efter avblåsning.

– Vi gick än en gång in lite nonchalanta och slarviga i en match som vi på pappret ska vinna. Vi är inte noggranna i passningsspelet och gör inte jobbet i egen zon. Vi var hela tiden steget efter på varje puck, säger lagledare Zoran Cvijanovic.

Poängkungen fick dubbla matchstraff – kan stängas av i flera matcher

I andra akten höjde sig ÅSK dock en nivå, men först kom 3–2 till Hallsberg genom Jonas Warman, men det var sista gången hemmalaget hade ledningen matchen. För sedan gjorde Matt Meier sitt andra för dagen och Hugo Andersson gjorde 4–3. En kvittering senare gav Thomas Mahoney åter sitt lag ledningen i slutet av andra perioden.

Hallsberg gav sig inte så lätt, utan kvitterade återigen, den här gången genom Oskar Holmstedt. Med nio minuter kvar avgjorde backen, som i slutskedet av matchen flyttades upp på forwardplats, amerikanen Thomas Mahoney.

– Pucken låg fri framför mål så jag dök in mot målgården och klappade till den på backhand. Turligt nog fick jag tillräckligt med kraft på den så den letade sig in i mål, säger matchhjälten.

Nu får ÅSK gå på julledighet med en seger i ryggen.

– Det var en bra match, där vi fick kämpa som ett lag för att vinna. Det var skönt att ta en seger inför uppehållet, nu gäller det bara att fortsätta på samma spår när vi är tillbaka, säger 24-åringen.

Artikeltaggar

Åmåls SKHockeytvåanIshockey

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.