Hoppa till huvudinnehållet

Poängkungen fick dubbla matchstraff – kan stängas av i flera matcher

Publicerad:
Logan Mick fick dubbla matchstraff mot Hallsberg och stängs av i minst en match.
Logan Mick fick dubbla matchstraff mot Hallsberg och stängs av i minst en match. Foto: Johan Lindahl

I matchen mot Hallsberg fick ÅSK:s poängkung Logan Mick dubbla matchstraff, först för hugg med klubban efter avblåsning och sedan för gap på domaren från bänken. 23-åringen stängs därför av i åtminstone nästa match – men det kan bli fler.

Det var dryga 13 minuter in i första perioden som matchen tog slut för Logan Micks del.

– De var duktiga på att trigga igång honom. De var och högg på honom i smyg tills han hackade tillbaka vid en tekning och efter att domaren blåste högg han till en andra gång, och då fick han matchstraff, förklarar lagledare Zoran Cvijanovic.

Mahoneys backhand gav tre poäng till ÅSK

Utan sin bästa poängspelare vann ÅSK till slut med 6–5, och i samband med avslutningen skrek 23-åringen ett par väl valda ord åt domartrion, varpå han tilldelades sitt andra matchstraff för abuse of officials.

– Han sa några dumma ord efter matchen. Jag försvarar det inte på något sätt, han svalde betet och högg på det, säger Cvijanovic.

Ett sådant matchstraff innebär minst en matchs avstängning. Sedan får förbundet avgöra om det blir fler beroende på vilken grad av trakasserier det handlar om.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare. Vi väntar med spänning, säger Zoran Cvijanovic.

Efter uppehållet väntar Guldsmedshyttan på bortaplan den 10 januari.

Artikeltaggar

Åmåls SKHockeytvåanIshockeyLogan MickZoran Cvijanovic

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.