Hoppa till huvudinnehållet

Då kommer beskedet efter domarutbrottet

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Logan Mick riskerar avstängning i mer än en match efter dubbla matchstraff mot Hallsberg.
Logan Mick riskerar avstängning i mer än en match efter dubbla matchstraff mot Hallsberg. Foto: Johan Lindahl

I söndagsmatchen borta mot IFK Hallsberg drog ÅSK-spelaren Logan Mick på sig dubbla matchstraff. Han är därmed automatiskt avstängd i nästa match, men på fredag beräknas den regionala disciplinnämnden i Örebro komma med ett besked om det blir fler än så.

Det var dryga 13 minuter in i första perioden som matchen tog slut för Logan Micks del. Då fick han matchstraff för hugg med klubban efter avblåsning. Efter matchens slut skrek 23-åringen ett par väl valda ord åt domartrion Hampus Söder, Rickard Tommy Andersson och Albin Bernström, något som resulterade i ett andra matchstraff, ett så kallat Match Penalty, som domaren dömer om händelsen föranleder anmälan till förbundet. Spelaren blir då automatiskt avstängd i nästa match. Sedan ska ett beslut tas av den regionala disciplinnämnden hos Örebro läns ishockeyförbund om det blir fler än en match.

Logan Mick själv har nu möjligheten att komma med ett yttrande under tisdagen innan ett beslut tas.

– Det ärendet hanteras under dagen (tisdag). Vi räknar med att ha ett besked på fredag, säger Claes E Hallqvist, ordförande i den regionala disciplinnämnden.

Vill spelaren eller klubben sedan överklaga görs det till nästa instans, som är Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd, inom två veckor efter att beslutet meddelats.

Artikeltaggar

IshockeyLogan MickÅmålÅmåls SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.