Hoppa till huvudinnehållet

Beslutet: Logan Mick slipper vidare avstängning

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Det blir bara en matchs avstängning för ÅSK:s Logan Mick.
Det blir bara en matchs avstängning för ÅSK:s Logan Mick. Foto: Johan Lindahl

Det blir bara en matchs avstängning för ÅSK:s Logan Mick. Den regionala disciplinnämnden beslutade under fredagen att en tillrättavisning var ett lämpligt straff för kanadensaren.

– I den här sporten får man vara med om betydligt värre, säger ordförande Claes E Hallqvist.

Det var dryga 13 minuter in i första perioden som söndagens match mot IFK Hallsberg tog slut för Logan Micks del. Då fick han matchstraff för hugg med klubban efter avblåsning. Efter matchens slut skrek 23-åringen ett par väl valda ord åt domartrion Hampus Söder, Rickard Tommy Andersson och Albin Bernström, något som resulterade i ett andra matchstraff, ett så kallat Match Penalty, som domaren dömer om händelsen föranleder anmälan till förbundet. Kanadensaren blev då automatiskt avstängd i nästa match.

Men mer än så blir det inte. Den regionala disciplinnämnden nöjde sig med en tillrättavisning.

– Domaren ifråga ringde mig i måndags och berättade att spelaren sa någonting i stil med att han inte borde få ha någon licens. Vi ansåg att tillmälet mot domaren var oacceptabelt, men det räcker med den automatiska avstängningen. Det var inget fysiskt angrepp, så vi såg inte det som speciellt allvarligt. I den här sporten får man vara med om betydligt värre, säger nämndens ordförande Claes E Hallqvist.

Logan Mick missar alltså bortamatchen mot Guldsmedshyttan den 10 januari, men sedan är ärendet avslutat. ÅSK:s sportchef Mikael Engberg anser att straffet är passande för ´händelsen.

– Det känns logiskt. En match räcker för lite snack, säger han.

Artikeltaggar

IshockeyLogan MickMikael EngbergÅmåls ishallÅmåls SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.