Hoppa till huvudinnehållet

Årspremiär i spåren för Åmåls OK

Publicerad:
Åmåls OK:s Agnes Gustafsson, med nummer 381 på magen, tog klubbens bästa placering när hon blev tvåa i klassen D12.
Åmåls OK:s Agnes Gustafsson, med nummer 381 på magen, tog klubbens bästa placering när hon blev tvåa i klassen D12. Foto: Åmåls OK

Helgens Morapinglan var Åmåls OK:s första tävling för året. För vissa av de 15 åkarna var det dessutom säsongspremiär i spåren. Två dagar i Dalarna resulterade i bland annat ett silver för Agnes Gustafsson och ett brons för Alva Olsson.

Årets Morapinglan bjöd på deltagarrekord med 650 tävlande i utmanande och underhållande banor på Hemus skidstadion. 15 av dem kom från Åmåls OK och gjorde sin första tävling för året. En hel del satte dessutom på sig nummerlappen för första gången för säsongen.

Efter två tävlingsdagar i Mora, båda i fristil med först individuell start på lördagen och sedan jaktstart på söndagen, stod den lilla dalsländska klubben med flera framskjutna placeringar.

Agnes Gustafsson tvåa

Bäst gick det för Agnes Gustafsson som med en stark slutspurt bärgade ett silver i D12.

Alva Olsson tog bronset i D13 efter en rafflande medaljjakt och Klara Pettersson gled i mål som fyra i D14.

Utöver det blev Eira Olsson femma i D11 medan Alva Hedlund var 14:e åkare i mål i samma klass.

Övriga åkare från klubben efter placering: Emelie Olsson, sjua i D15, Noel Alsin, sjua i H10, Anton Persson, åtta i H13, Samuel Gustafsson, elva i H15, Isak Nilsson, 16:e i H12, Emil Thorpman, 18:e i H11, Amanda Olsson, 18:e i D17-20, Linus Nilsson, 22:a i H16, Pontus Nilsson, 26:a i H13 och Oskar Olsson deltog i HD7-8.

Artikeltaggar

Alva OlssonÅmåls OKEira OlssonKlara PetterssonLängdskidåkningMora

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.