Hoppa till huvudinnehållet

Stark slutrunda av Upcoming Artist

Publicerad:
Åmålshästen Upcoming Artist med Roger Anderberg i sulkyn vann på Färjestad i måndags.
Åmålshästen Upcoming Artist med Roger Anderberg i sulkyn vann på Färjestad i måndags. Foto: David Lövgren

Det blev Åmålsframgångar vid Färjestads V64-tävlingar i måndags. Med sin tränare Roger Anderberg i sulkyn visade Upcoming Artist en fin styrka och avgjorde i god tid innan linjen i V64-avdelning 3.

Från sitt spår i andra ledet hamnade Åmålshästen i tredje par utvändigt men redan knappa varvet kvar valde Anderberg att på med i tredjespår. På sista långsidan var de uppe hos ledande favoriten My Silver Lining och dessa båda lämnade övriga fältet med flera längder. Inne på upploppet stod det och vägde men 100 meter kvar kopplade Upcoming Artist greppet och segermarginalen blev en längd på 1.14,8a/1 640 meter. Oddset 6,41 och segerpremien löd på 30 000 kronor.

Äger den starke sexåringen gör Roger Anderberg tillsammans med hustrun Gun Kling Anderberg.

– Formen är på topp och vi fick gå lite väl tidigt men samtidigt vet jag att han tål att gå rejält sista 800 meterna. Hästen värmde också bra idag, sade en glad Roger Anderberg i vinnartribunen.

Ett andrapris blev det denna kväll för Kjell Magnussons sto Astrid L.Cheri som ledde länge för Mikael J Andersson men fick ge vika kort före mål för favoriten Manolito M.I.

Bo Janssons debuterande Surr tog ett fjärdepris i kvällens inledande lopp och även här var det Mikael J Andersson i sulkyn.

Fjärdepris också till Tomas Eklunds femåring Smekeruds Bazinga som kördes av Niclas Benzon.

Artikeltaggar

Bo JanssonFärjestadstravetFärjestadstravetKjell MagnussonMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.