Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Han tar över cykelbutiken i Arvika

Publicerad:
Reporter Elin Larsson
Elin Larsson
elin.larsson@arvikanyheter.se
Magnus Jansson är Arvikas nya cykelhandlare.
Magnus Jansson är Arvikas nya cykelhandlare. Foto: Marina Johansson

I februari erbjuds det återigen cykelservice i Arvika. Då tar nya ägaren över Järnskogs Handel som då också får ett nytt namn.

Järnskogs Handel stängdes strax före jul då ägaren Monica Haggärde efter många år tackade för sig. Men snart kommer det att servas och säljas cyklar igen på Repslagaregatan.

Den nya ägaren är Magnus Jansson, butikschef på Team Sportia i Säffle.

– Det känns spännande och fantastiskt roligt. Jag har haft chans att ta över butiker tidigare, även sportbutiker, men har av olika anledningar backat ur. Man får inte bli för splittrad. Men det här var för bra för att inte hoppa på. Monica har gjort ett fantastiskt arbete och vi ser potentialen, vi vet att Arvikabor är lite patrioter och sen finns det ingen mer cykelaffär i Arvika. Det är ett stort uppdrag, men gör man det på rätt sätt går det inte att misslyckas. Cykelbranschen går spikrakt uppåt.

"Känner ansvaret"

Han är dock ödmjuk inför att ta över efter den omtyckta cykelhandlaren.

– Vi har en god relation med Monica som också kommer att vara på plats under de tre första månaderna och vara behjälplig så att det blir en mjuk övergång. Vi känner ansvaret, vi vet vad duktig Monica varit och vilken servicenivå hon har haft.

Magnus Jansson kommer att fortsätta driva Team Sportia i Säffle. Huvudansvaret i Arvika lämnar han över till tre duktiga försäljare och reparatörer.
Magnus Jansson kommer att fortsätta driva Team Sportia i Säffle. Huvudansvaret i Arvika lämnar han över till tre duktiga försäljare och reparatörer. Foto: Jenni Jansson

Magnus Jansson och hans bror har jobbat inom cykelbranschen i snart 20 år och idag är cykel grundbulten i den butik de driver i Säffle. Bröderna kommer att vara på plats i Arvika någon-några dagar i veckan. Huvudansvaret för butiken lämnas över till tre andra.

– Den ena är ordförande i Värmlands cykelförbund, den andra har jobbat inom cykelbranschen i över tio år och den tredje har haft cykelservice i Säffle. De är jätteduktiga.

Totalt sett blir det alltså en utökning av personal.

– Ja vi kommer att vara fler, firman bär det. Sen kommer inte alla att vara på plats hela tiden, men de är med i organisationen. Vi tror att vi ska hinna med lite mer.

Kommer ni ha samma inriktning?

– Vi hoppas att folk ska känna igen sig. Vi kommer att vara en del av Bike Nation, som är Sveriges största cykelkedja. I och med det blir det lite nyheter men vi kommer att ha samma märken och förhoppningsvis samma servicenivå.

Järnskogs Handel är ett väl inarbetat namn men eftersom det bara är butiken som säljs och inte firman, så blir det nu ett nytt namn: Cykelexperten. Ett namn de hoppas leva upp till.

– Vi kommer göra allt vi kan för att folk ska vara nöjda och trivas med oss i Arvika. Vi är övertygade om att vi kommer göra det i alla fall.

Fotbollssnack

Med tanke på Magnus Janssons bakgrund lär det bli en del fotbollssnack med kunderna.

– Garanterat, jag kan inte åka till Arvika utan att prata fotboll. Jag har spelat fotboll i Säffle, i A-lagssammanhang och har spelat i 35-36 år. Jag och min bror har släkt i Arvika och har spelat mycket fotboll där. Vi är nog mer kända som bröderna Jansson, vi har spelat många hårda duster mot Arvika, säger Magnus som bland annat varit med och vunnit inomhusturneringen Brönske Night Open fyra gånger.

Butiken kommer att ha öppet sex dagar i veckan, precis som tidigare. 1 februari tar Magnus Jansson över ägarskapet och under februari kommer butiken att öppna. I samband med öppningen kommer det att säljas cyklar som hyllar den tidigare ägaren.

– Vi har tagit fram "Monica"-cyklar, Monarks "Monica", som kommer att säljas under öppningsdagen. Det kommer att hända mycket, vi planerar för fullt.

Artikeltaggar

ArvikaCyklingHandelNyheterNäringsliv

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.