Hoppa till huvudinnehållet

Stolt Åmålsbo såg barnbarnet spela junior-VM

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
På plats för att heja på fanns hela familjen – inklusive systern Sanna. Här efter matchen mot Slovakien, där Oskar gjorde mål.
På plats för att heja på fanns hela familjen – inklusive systern Sanna. Här efter matchen mot Slovakien, där Oskar gjorde mål. Foto: K-G Olson

När juniorkronorna tog brons i Tjeckien var Åmålsbon K-G Olson på plats med övriga familjen och hejade på. På isen fanns nämligen hans barnbarn – Färjestadsspelaren Oskar Bäck.

– Det var roligt att det gick så bra, säger han.

På plats i tjeckiska Trinec hade Färjestadsspelaren Oskar Bäck en egen hejarklack på läktaren. Morfar K-G Olson från Åmål tillsammans med mamma Eva-Lotta, även hon från Åmål, pappa Tomas, syster Sanna samt farmor och farfar.

– Det var första gången för mig, så det var roligt. Jag såg bara grundserien, för sedan gick kvartsfinalen i Ostrava. Men det var roligt att det gick så bra som det gick, säger K-G Olson som fick se sitt barnbarn göra en okej turnering.

Oskar Bäck stod för ett mål mot Slovakien och en assist mot Kazakstan.

– Det var en väldigt fin arena i Trinec. Vi satt på lite olika ställen men det verkade vara ett väldigt intresse. I matchen mot Finland var det nästan fullsatt, säger K-G Olson.

Systern Sanna, Oskar själv, mamma Eva-Lotta och pappa Tomas diskuterar efter avslutad match.
Systern Sanna, Oskar själv, mamma Eva-Lotta och pappa Tomas diskuterar efter avslutad match. Foto: K-G Olson

Hälsar han på dig ofta?

– Han är väldigt engagerad i det han gör, och hockey är ingen säsongssport som det var förr. Men ibland kommer han ut till mig i stugan i Köpmannebro, säger K-G Olson.

Oskar Bäck fostrades i Hammarö HC och gick sedan vidare till Färjestad BK. Årets junior-VM var 19-åringens andra turnering.

Artikeltaggar

Färjestad BKHammarö HCIshockeyOskar BäckTjeckienÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.