Hoppa till huvudinnehållet

Unga konståkare visade sina program

Publicerad:
Hanna Skogh och Nellie Porath från Säffle konståkningsklubb hade uppvisning i båda pauserna under ÅSK:s sponsormatch. Foto: Elinor Thuresson

Säffle Konståkningsklubb hade i lördags två åkare på plats i Åmåls ishall för uppvisning i hockeypausen. Hanna Skogh och Nellie Porath visade sina teknikprogram och friåkningsprogram.

Det har blivit något av en tradition med konståkning när Åmåls SK ordnar sponsormatch. Två unga konståkare körde sina program i båda pauserna i hockeymatchen.

Hanna Skogh, tolv år från Åmål, och Nellie Porath, elva år från Säffle, tävlar båda för Säffle Konståkningsklubb och har gjort så sedan de var sju.

I pausen mellan första och andra perioden visade konståkarna ett axplock ur sina teknikprogram. I andra pausen kom de sedan ut i sina tävlingsdräkter och körde sina friåkningsprogram.

För Säffles konståkare väntar härnäst en klubbtävling i Tibro. Tibrotrofén körs på lördag och söndag. Klubben har fyra åkare anmälda dit. Förutom Hanna Skogh och Nellie Porath även Linnea Nilars och Tilde Nilars.

Hanna Skogh, 12 år från Åmål, tävlar för Säffle Konståkningsklubb.
Hanna Skogh, 12 år från Åmål, tävlar för Säffle Konståkningsklubb. Foto: Elinor Thuresson
Nellie Porath är 11 år och kommer från Säffle.
Nellie Porath är 11 år och kommer från Säffle. Foto: Elinor Thuresson

Artikeltaggar

Åmåls ishallKonståkningSäffle Konståkningsklubb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.