Hoppa till huvudinnehållet

Tössecupen bjuder på dubbla damderbyn

Publicerad:
Tösse möter Viken i dubbla damderbyn och får dessutom möta Säffle när Tössecupen drar igång på lördag.
Tösse möter Viken i dubbla damderbyn och får dessutom möta Säffle när Tössecupen drar igång på lördag. Foto: Fredrik Tacacho

Titelförvarande IFK Åmål får ta sig an Forshaga IF i lagets första match när Tössecupen drar igång för herrarna på söndag. IF Viken öppnar mot IK Oddevold Futsal. I damcupen på lördag möts IF Viken och Tösse IF i dubbla derbymatcher.

Sju lag möts i seriespelet för herrlag från division 4 och högre. Alla möter alla. Därefter väntar slutspel. Ettan och tvåan går direkt till semifinal, medan lagen på platserna tre, fyra, fem och sex i seriespelet möts i två kvartsfinaler.

Finalen avgörs vid halv niotiden på söndagskvällen. Vänersborgs FK, IK Oddevold Futsal, IF Viken, Forshaga IF, som blev sexa i division 4 Värmland ifjol och leds av Johan Nordh, samt IFK Åmål, Säffle SK och Ettehad Vi Unga FC gör upp om placeringarna i seriespelet.

I Tössecupen 2019 vann IFK Åmål finalen över IK Oddevold Futsal med 4-3. Ettehad Vi Unga FC vann Tössecupen för division 5-lag ifjol efter seger över Ellenö IK i finalen.

Säffle SK, bildat efter sammanslagningen av SK Sifhälla och Säffle FF, blir förstås ett sevärt lag i den gruppen.

Ny cuptrupp för regerande mästarna

Två lag från Tösse IF

I Tössecupen för division 5-lag och lägre spelar tio lag i två grupper. Efter gruppspelet möts ettorna och tvåorna från respektive grupp i semifinaler. Finalen spelas vid ettiden på söndagseftermiddagen.

I gruppspelet öppnar uppåtgående Fengersfors IK mot Eds FF, som kommer till spel med sitt utvecklingslag. Tösse IF ställer upp med två lag. Det ena möter Ellenö IK i sin öppningsmatch på söndag förmiddag, det andra Tösselaget får ta sig an Årjängs IF.

Även damernas turnering är uppdelad på spel i två grupper. IF Viken och Tösse IF har lag i båda grupperna och möts tidigt. Första ut i den ena gruppen är dock QBIK och Säffle SK. I gruppens andra match blir det ett derby mellan Viken och Tösse, båda uppflyttade till division 3 i år.

I den andra gruppen är ordningen den omvända. Viken och Tösse spelar första matchen, Säffle SK och QBIK den andra.

Tössecupen för damlag 2019 vanns av Eds FF som slog Säffle FF med 2-1. I årets damcup spelar QBIK från Karlstad, Säffle SK, IF Viken, Stångenäs AIS, Eds FF och Tösse IF.

Åtta lag från sju klubbar

I Tössecupen för ungdomar spelar åtta lag från sex föreningar i flickor F13. I pojkar P10 spelar åtta lag från fem klubbar, bland andra Laxarby IF och Kila IF. I pojkar P12 spelar åtta lag från sju klubbar.

Fyra klubbar – Norrstrands IF, Hammarö FK, Melleruds IF och IFK Åmål – deltar i P14-spelet.

IFK Åmål, Eds FF, IFK Strömstad, Stångenäs AIS och Halvorstorps IS spelar i äldsta pojkklassen P17. Där ställer Stångenäs upp med två lag.

Sten Lindström

Artikeltaggar

Eds FFEllenö IKForshaga IF IshockeyFutsalIF VikenIFK StrömstadIFK ÅmålKarlbergshallenSten LindströmSäffle SKTösse IFTössecupenVänersborgs FK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.