Hoppa till huvudinnehållet

Goop vann Prix d'Amerique

Publicerad:
Björn Goop jublar efter storsegern i Paris.
Björn Goop jublar efter storsegern i Paris. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under söndagen kördes Prix d'Amerque i Paris och loppet vanns av Björn Goop med Face Time Bourbon.

– Att få vinna Prix d'Amerique en gång är fantastiskt och att få göra det två gånger är enormt. Just nu är jag väldigt lycklig, kommenterade Goop.

Det här var andra gången som Björn Goop vann Prix d'Amerique, den första segern tog han med Readly Express för två år sedan.

Efter ett lopp som andra häst i andraspår fick Face Time Bourbon luckan på innerspår en bit in på upploppet och sprutade förbi Davidson du Pont och Bellina Josselyn. Vinnartiden blev 11,5/2 700 meter vilket är tre tiondelar från löpningsrekordet.

Saken är klar och Björn Goop gör segergest.
Saken är klar och Björn Goop gör segergest. Foto: JLL-LeTROT

– Jag är väldigt glad, det är fantastiskt att få köra en såhär fin häst i världens största lopp och klara av att vinna. Det var ett krig i loppet och Face Time Bourbon var fantastisk. Det är alltid svårt för en häst att accelerera när en lucka kommer invändigt, så jag fick ta det lugnt en bit och låta honom trava in sig. När han väl började att accelerera var det enorm känsla. När jag kände att vi skulle hinna fram small det bara till i kroppen och man känner en eufori, sa Goop

Face Time Bourbon tränas av Sebastien Guarato och förstapriset i loppet var 4,3 miljoner kronor.

På jakt efter en ny seger i världens tuffaste lopp

Artikeltaggar

Björn GoopParisPrix d'AmeriqueTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.