Hoppa till huvudinnehållet

Åmålssegrar var inte långt borta

Publicerad:
Tomas Eklunds femåring Smekeruds Bazinga var i V64-avdelning 4 slagen med en kort nos i en mycket rafflande upploppsstrid med fyra hästar inblandade.
Tomas Eklunds femåring Smekeruds Bazinga var i V64-avdelning 4 slagen med en kort nos i en mycket rafflande upploppsstrid med fyra hästar inblandade. Foto: Björn Martinsson

Det var ytterst nära Åmålssegrar dels på Färjestad i måndags och sedan dagen efter på Axevalla.

Tomas Eklunds femåring Smekeruds Bazinga var i V64-avdelning 4 slagen med en kort nos i en mycket rafflande upploppsstrid med fyra hästar inblandade. Segrade gjorde storskrällen Sten-Åke som kördes av Kaj Widell på tiden 1.17,1a/2 140 meter. Samma tid blev det för Smekeruds Bazinga som denna kväll hade Niclas Benzon i sulkyn.

På Axevalla hade Upcoming Artist ett bra läge för Roger Anderberg som också laddade mot ledningen och fick den in i första sväng. Åmålshästen ledde loppet i det längsta och såg ut att gå mot segern men på tampen dök Metallica I.R. och satte huvudet först i de sista stegen. Segertiden noterades till 1.17,0a/2 640 meter vilket också blev tiden för den tappre Upcoming Artist som gjorde debut över lång distans.

Framgång blev det också för Anderbergs kallblod Willie Tabac som var trea på Färjestad med Årjängs Tom Horpestad i sulkyn.

Artikeltaggar

AxevallaFärjestadNiclas BenzonTravV64

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.