Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för FIK i Schullströms debut

Publicerad:
Simon Schullströms (här i IFK Åmål-tröjan) debut i Fengersfors IK resulterade i två assistpassningar. Dock blev det förlust med 2–3 mot Grums.
Simon Schullströms (här i IFK Åmål-tröjan) debut i Fengersfors IK resulterade i två assistpassningar. Dock blev det förlust med 2–3 mot Grums. Foto: Johan Lindahl

I fredags spelade Fengersfors IK och nyförvärvet Simon Schullström Jansson träningsmatchpremiär mot division 5-kollegan Grums IK på Sporthälla i Säffle. Efter ledning med 2–1 i halvtid vände värmlänningarna matchen och vann med 3–2.

På ett blåsigt Sporthälla var det matchpremiär för Thomas Sääv och hans Fengersfors IK. Det skulle också bli debut för nyförvärvet Simon Schullström Jansson. Och han skulle komma att sätta sin prägel direkt.

Redan efter fem minuter kom dock 1–0 till Grums på en hörna. Men efter dryga kvarten åt sig FIK in i matchen. Nye Simon Schullström Jansson vann också böllen högt upp i planen, varpå bollen hamnade hos Andreas Johannesson som enkelt rullade bollen i nät. Schullström låg även bakom Fengersfors ledningsmål en stund senare då han återigen serverade Johannesson som tog sig förbi sin försvarare och dunkade upp bollen högt i målet.

I andra halvlek kom Grums tillbaka in i matchen och vänder också på steken med två mål. Förlust 2–3 för Thomas Säävs lag, men mot ett Grums som han tippar i toppen av den serien.

– Vi visste på förhand att de skulle vara vassa och duktiga, med tanke på nyförvärven de fått inför detta året. Inför matchen pratade vi om att anamma och jobba med vårt presspel och försvarsspel. Att använda omställningar i båda riktningar som ett vapen och samtidigt ha tålamod med bollen när vi ägde den. Plus vill jag ge till vårt centrala mittfält med Simon (Schullström Jansson) i spetsen, säger han till klubbens hemsida.

Artikeltaggar

Fengersfors IKFotbollSimon SchullströmSporthälla IPThomas Sääv

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.