Hoppa till huvudinnehållet

Bank söker ägare av glömda pengar

Publicerad:
Dalslands Sparbank efterlyser ägare av glömda pengar.
Dalslands Sparbank efterlyser ägare av glömda pengar. Foto: Tommy Löfgren

Dalslands Sparbank har i samband med årets bokslut gått igenom outnyttjade postväxlar. Banken har många postväxlar som inte har hämtats ut trots att de är så gamla som tio år eller äldre.

En postväxel är enligt huvudregeln giltig i tio år. Dalslands Sparbank kan i och för sig lösa in postväxlar som är utställda av banken även om de är äldre, men rekommenderar innehavare att lösa in postväxlar snarast.

– Tidigare var postväxlar ett ganska vanligt sätt att ge en gåva till någon nära eller för att betala för något. De är betydligt mindre förekommande idag, även om de fortfarande används, säger Magnus Olsson, vd för Dalslands Sparbank.

Finns 1 miljon

Totalt finns cirka 1 miljon kronor i outnyttjade postväxlar i Dalslands Sparbank som är äldre än tio år och många av postväxlarna är på ganska små belopp. Totalt rör det sig om ett 40-tal postväxlar där de minsta är på några tior och de största på runt 100 000 kronor.

– Vi tror därför att det kan finnas en del postväxlar bland gamla presenter eller bland viktiga papper och hoppas att de rättmätiga ägarna till pengarna hör av sig till något av våra kontor så snart som möjligt så att vi kan betala ut pengarna, säger Magnus Olsson.

Artikeltaggar

BengtsforsDalslands SparbankEkonomiMagnus Olsson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.