Stöd från civilsamhället till äldre i coronakrisen

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sören Dalevi
Foto: Håkan Strandman
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tillsammans med landets kommuner och regioner gjort en överenskommelse med Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset, Riksidrottsförbundet, Rädda Barnen och Sveriges Stadsmissioner om att hjälpa personer över 70 år och andra riskgrupper med matinköp och upphämtning av mediciner under den rådande coronakrisen.

– Kyrkan har en självklar roll i kristider. Redan förra veckan har jag hört från flera församlingar att de börjat hjälpa församlingsmedlemmar som hör till den äldre riskgruppen med att handla, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, i ett pressmeddelande.

Organisationerna ska samordna sina volontärer runt om i landet och samarbeta med kommunerna.

– Exakt hur arbetet kommer att se ut vet vi inte ännu. Vi har redan en organisation med kontaktpersoner i alla 21 kommuner klar i Karlstads stift, säger Sören Dalevi.

Fotonot: I första hand går de frivilliga resursgrupperna (FRG) in där ingen FRG finns.

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.