Hoppa till huvudinnehållet

DFF går på RF:s linje – inga matcher i april

Publicerad:
Vikens damer tvingas göra det bästa av situationen med DM-finalen hängandes i luften.
Vikens damer tvingas göra det bästa av situationen med DM-finalen hängandes i luften. Foto: Johan Lindahl

I måndags kom nya besked från Dalslands Fotbollförbund. Enligt Riksidrottsförbundets rekommendation ställs alla träningsmatcher in under april månad i väntan på nya riktlinjer. Vikens DM-final för damer läggs därför på is tills vidare.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens besked och SvFF:s nya riktlinjer som kom den 3 april gällande genomförande av träningsmatcher tog Dalslands Fotbollförbund nya beslut i måndags. Man står fast vid att inga träningsmatcher ska spelas under april månad i väntan på nya inriktningsbeslut. Beslutet gäller både för senior, ungdom och barn.

Detta trots att Svenska Fotbollförbundet i fredags valde att inte följa Riksidrottsförbundets linje och menar att träningsmatcher visst kan spelas, förutsatt att arrangörer och deltagare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att inte fler än 50 personer träffas.

– Vi kan återuppta träningsmatcher igen när beslutet upphävs, men det känns inte som att det kommer att göra det på ett tag, säger Maria Pettersson Lans, kanslichef på Dalslands Fotbollförbund.

Ingen DM-final

Endast träningar utomhus är tillåtna från och med den 1 april. Flera seniorlag och föreningar har tagit beslut att pausa träningsverksamheten ett par veckor framåt.

DM för både herrar och damer pausas på obestämd framtid. Därmed får Vikens damer vänta med sin final mot Eds FF.

– Vi tar det för vad det är och försöker göra det bästa av det tillsammans. Folkhälsan kommer först, fotboll kommer sedan. Men det är klart att det är en väldigt oviss och allvarlig period nu som påverkar oss alla. Saker vi planerat och sett fram emot blir nu svåra att genomföra. Exempelvis får vi nog skjuta på vår Gothia cup-satsning och försöka igen nästa år, säger Vikendamernas tränare, Patric Mossberg.

Artikeltaggar

ÅmålDalslands FFFolkhälsomyndighetenFotbollFotbolls-DMGothia CupPatric MossbergRiksidrottsförbundetSvenska Fotbollförbundet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.